externe

Noul sef al armatei britanice: „Pregatiti-va sa luptati in Europa, din nou. Sa fim pregatiti sa luptam si sa castigam razboaie pe uscat”

Trupele britanice trebuie sa se pregateasca „sa lupte din nou in Europa”, a avertizat noul sef al armatei britanice, in contextul razboiului din Ucraina.

Generalul Sir Patrick Sanders a preluat luni functia de la generalul Sir Mark Carleton Smith si le-a scris subordonatilor sai despre provocarile cu care se confrunta.

„Invazia Rusiei in Ucraina scoate in evidenta faptul ca scopul nostru principal este de a proteja Marea Britanie, sa fim pregatiti sa luptam si sa castigam razboaie pe uscat”, a spus el, citat de Sky News.

„Exista acum un imperativ arzator de a intari o armata capabila sa lupte alaturi de aliatii nostri si sa invinga Rusia in lupta. Noi suntem generatia care trebuie sa pregatim Armata pentru a lupta din nou in Europa”.

El a adaugat ca este primul sef al Statului Major General din 1941 incoace care preia comanda Armatei „in umbra unui razboi terestru in Europa care implica o putere continentala”.

Atat premierul Boris Johnson, cat si secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au avertizat ca trebuie sa fie pregatiti sa ofere Ucrainei sprijinul sau pe termen lung.

Intr-un articol publicat in The Times, Boris Johnson a scris ca „mi-e teama ca trebuie sa ne pregatim pentru un razboi lung, deoarece Putin recurge la o campanie de uzura, incercand sa macine Ucraina prin brutalitate pura. Totul va depinde de faptul daca Ucraina isi poate consolida capacitatea de a-si apara solul mai repede decat Rusia isi poate reinnoi capacitatea de atac. Sarcina noastra este de a inrola timpul de partea Ucrainei”.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

7 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

7 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

10 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

7 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

7 ore ago