externe

Ucraina pregateste asaltul asupra Crimeei: „Locuitorii din teritoriile ocupate sa se aprovizioneze cu cantitati suficiente de apa si sa incarce acumulatoarele de energie. Totul va fi Ucraina”

Ucraina le-a cerut luni locuitorilor din Crimeea, anexata de Rusia, sa pregateasca adaposturi antiaeriene si sa se aprovizioneze cu provizii, anunta Reuters. Kievul pregateste o contraofensiva majora pentru a alunga trupele rusesti din acest teritoriu ucrainean.

De saptamani intregi, Ucraina le spune locuitorilor din sudul sau ocupat sa fie pregatiti si sa evacueze inainte de a lansa o contraofensiva. Cu toate acestea, avertismentul de luni a ieist in evidenta pentru ca s-a adresat locuitorilor din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o in 2014, spre deosebire de zonele capturate de Rusia in timpul invaziei din acest an.

Se crede ca peninsula de la Marea Neagra se afla in afara razei de actiune a armelor ucrainene, desi mai multe explozii recente la bazele militare rusesti din Crimeea au pus sub semnul intrebarii acest lucru. Kievul a refuzat sa revendice responsabilitatea pentru aceste incidente.

„Cerem locuitorilor din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, sa urmeze recomandarile oficialilor (ucraineni) in timpul masurilor de dezocupare”, a declarat consilierul prezidential ucrainean Mihailo Podoliak.

„In special, sa pregateasca un adapost antiatomic, sa se aprovizioneze cu cantitati suficiente de apa si sa incarce acumulatoarele de energie. Totul va fi Ucraina”, a scris el pe Twitter.

Citeste si: Efect puternic al contraofensivei Ucrainei din sud. Rusia suspenda referendumul din Herson pentru anexarea acestei regiuni ucrainene: „Vom face o pauza”

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

13 minute ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

28 de minute ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

43 de minute ago

La clinica Sanador din Bucuresti, pacientii cu bilet de trimitere sunt programati la RMN doar noaptea, ca… asiguratii

O investigatie PressOne a scos la iveala un tratament „special” pentru asigurati la clinica privata…

58 de minute ago

Vladimir Putin a sosit la Beijing, in prima sa calatorie in strainatate dupa ce a fost reales presedinte al Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a sosit in capitala chineza Beijing, in prima sa vizita in…

O oră ago

Gruparea terorista Hezbollah a atacat cu drone nordul Israelului, drept represalii dupa uciderea unuia dintre comandantii sai militari

Gruparea siita libaneza Hezbollah a declarat miercuri ca a vizat intens tinte militare in nordul…

O oră ago