externe

Un adolescent a furat un tanc rusesc in Ucraina. Foarte bucuros: „Trupele de elita sunt in actiune”

O noua inregistrare virala din Ucraina. Un adolescent s-a filmat intr-un tanc rusesc sustinand ca a reusit sa-l fure fortelor de la Moscova.

In inregistrare,  care abunda de injuraturi, tanarul se lauda ca a reusit sa fure tancul, spunand: „Plecam dracului repede pana nu vin ei sa ne faca praf. Trupele de elita sunt in actiune”.


Kievul ramane un obiectiv al armatei ruse, dar aceasta este in continuare blocata la nord-vest si la est de capitala ucraineana si chiar a fost fortata in ultimele zile sa dea inapoi pe mai multe din aceste fronturi, a declarat miercuri primarul Kievului, Vitali Kliciko, potrivit AFP.

”Inca sunt multe atacuri dinspre nord si est de orasul nostru”, a spus Kliciko la conferinta de presa, desfasurata langa statuia din Kiev a Sfantului Arhanghel Mihail.

”In apropiere de Brovari (periferia de est a Kievului), inspre nord in spatele (comunei) Liutij se desfasoara o mare batalie, si conform informatiilor din surse oficiale mica localitate Makarov (la vest de Kiev) si aproape toata localitatea Irpin (nord-vest) se afla sub controlul soldatilor ucraineni”, a prezentat edilul evolutia situatia militare din jurul capitalei.

Intrebat despre o contraofensiva ucraineana in desfasurare, Kliciko a raspuns ca nu are nicio informatie precisa despre acest subiect. Intrebarea ii fusese adresata dupa ce o agentie ucraineana de presa a sustinut ca trupele ruse ar fi fost incercuite de cele ucrainene la Irpin, Bucea si Gostomel, localitati aflate la nord-vest de Kiev.

Zonele Irpin si Liutij erau miercuri teatrul unor intense schimburi de artilerie, cu o activitate militara mai intensa in spatele frontului de la Irpin, potrivit constatarilor AFP de la fata locului.

”Mesajul nostru catre rusi: plecati din tara noastra, plecati acasa! Nu stim cat de mult timp va dura (…), ar putea sa
tina mult” acest razboi, a mai spus primarul Kliciko. ”Noi suntem gata sa aparam fiecare cladire, fiecare strada, fiecare colt al orasului nostru. Tot orasul are acum posturi de lupta”, a asigurat el.

Primarul si-a manifestat insa temerea ca ”rusii ar putea lansa atacuri asupra civililor si distruge toate infrastructurile capitalei Ucrainei”, la fel cum se intampla cu alte orase.

Circa jumatate din populatia Kievului a parasit orasul in perioada scursa de la inceperea invaziei ruse, pe 24 februarie. Trupele ruse au incercat o manevra de incercuire a capitalei inaintea unui eventual asalt, dar fara succes in fata rezistentei ucrainene. Un cartier de locuinte din nord-vestul Kievului a fost lovit miercuri de proiectile trase de trupele ruse, patru persoane fiind ranite.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Covrigaria nu iubeste cofetaria: Marcel Ciolacu trimite inspectorii ANAF sa controleze prajiturile din cofetarii, pentru a vedea daca sunt taxate conform legii

Potrivit unor surse din ANAF, citate de Antena 3-CNN, inspectorii fiscului vor merge in control…

23 de minute ago

Batran din Teleorman, spulberat pe trecerea de pietoni de un sofer de 32 de ani. Vitezomanul a fost depistat pozitiv la controlul anti-drog

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de…

38 de minute ago

De teama confiscarii, miliardarii rusi sunt disperati sa-si mute averile din Occident la Moscova, unde este foarte posibil ca ele sa fie luate de Putin

Unii miliardari rusi au renuntat sa mai incerce sa isi pastreze banii in Occident si…

53 de minute ago

Noi ploi abundente sunt asteptate in Brazilia. Numarul persoanelor ucise de inundatii a depasit 100

Se asteapta ca alte ploi abundente sa loveasca Brazilia, in timp ce natiunea sud-americana se…

O oră ago