life

Un ceas de buzunar recuperat de pe Titanic s-a vandut cu aproape 100.000 de lire sterline

Un ceas de buzunar apartinand unui functionar postal de la bordul RMS Titanic s-a vandut cu 98.000 de lire sterline, potrivit BBC.

Ceasul lui Oscar Scott Woody a ramas blocat la ora la care a cazut in apa rece a Atlanticului de Nord, atunci cand nava s-a scufundat pe 14 aprilie 1912. A fost recuperat din ocean si a revenit sotiei sale, Leila, luna urmatoare.

Ceasul a fost vandut la casa de licitatii Henry Aldridge & Sons din Devizes, impreuna cu alte suveniruri de pe nava.

Un meniu de la clasa I s-a vandut cu 50.000 de lire sterline, iar o lista de pasageri tot de la clasa I, cu 41.000 de lire sterline. Lista de pasageri apartinea unui parior numit George Brereton, care urca la bordul navelor transatlantice pentru a incerca sa castige bani.

„Langa numele celor mai bogati oameni a pus stele. Este unul in special, Charles Hays, care a detinut Grand Pacific Railroad in America; un tip foarte bogat. Sub numele sau, Brereton a scris `milionar`”, a povestit licitatorul Andrew Aldridge pentru BBC Radio Wiltshire.

O farfurie de desert ornata s-a vandut cu 20.000 de lire sterline si o sectiune dintr-o coloana de la restaurantul „a la carte” cu 23.000 de lire sterline.

Henry Aldridge & Son este cunoscut pentru vanzarea de obiecte recuperate de pe Titanic. In 2017, o haina de blana care a apartinut unei stewardese de la clasa I s-a vandut pentru 150.000 de lire sterline. In acelasi an, o scrisoare a lui Oscar Holverson, pasager pe Titanic, s-a vandut cu 126.000 de lire sterline.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

12 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

12 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

13 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

13 ore ago