externe

Un deputat regional rus gasit vinovat de „discreditarea fortelor armate ruse” pentru ca a postat un videclip in care vizioneaza discursul lui Putin privind starea natiunii cu taietei la ureche

Un tribunal din orasul Novokuybyshevsk din regiunea rusa Samara l-a gasit pe deputatul regional Mihail Abdalkin vinovat de „discreditarea fortelor armate ruse” pentru ca a postat un videoclip in care urmarea discursul lui Vladimir Putin privind starea natiunii, cu taitei atarnandu-i de urechi, a informat, joi, agentia Tass, citata de The Moscow Times.

Taieteii din videoclipul care a fost postat pe pagina de socializare a lui Abdalkin in februarie, fac referire la o expresie ruseasca, „вешать лапшу на уши” (literal: a atarna taitei pe urechi), care este folosita pentru a descrie un act de inselaciune sau cand o informatie falsa este transmisa ascultatorului.

„Am vrut sa-mi arat nemultumirea si nemultumirea oamenilor care vin la mine”, a spus Abdalkin, membru al Partidului Comunist din Rusia, adaugand ca spera sa-si exprime si „indoiala cu privire la orice schimbare in politica interna sau in economia tarii in viitorul apropiat sau in deceniile urmatoare”.

In ciuda faptului ca videoclipul a fost criticat de colegii sai de partid si de mai multi oficiali rusi inalti, Abdalkin a refuzat sa pledeze vinovat de acuzatii.

„Cred ca nu exista nimic care sa discrediteze fortele armate [in videoclip]”, a spus Abdalkin in timpul sedintei de judecata.

Tribunalul din Novokuybyshevsk l-a obligat miercuri pe Abdalkin sa plateasca o amenda de 150.000 de ruble (1.951 de dolari).

Avocatul sau a spus ca va contesta decizia pe motiv ca a incalcat constitutia, a informat TASS.

„Partidul… sprijina fortele armate [si] soldatii recrutati in timpul mobilizarii”, a spus deputatul, adaugand ca a participat personal la o colectare de ajutor umanitar pentru armata, potrivit TASS.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Un turist turc, impuscat mortal la Ierusalim dupa ce a injunghiat un politist israelian

Un ofiter de politie a fost ranit moderat intr-un atac cu arma alba in Orasul…

4 minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

O oră ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

51 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago