politica

Un fost lider PNL a recunoscut la DNA ca a luat spaga 100.000 de euro. Asa scapa doar cu inchisoare cu suspendare

Un fost vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Ioan Tiberiu Balint, si-a recunoscut vinovatia intr-un dosar in care era anchetat de procurorii DNA Alba Iulia pentru luare de mita, cazul fiind inaintat Tribunalului Hunedoara, a informat luni DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia.

In acelasi dosar a mai fost anchetata o firma in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de complicitate la luare de mita, si in acest caz fiind incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei.

„In acordurile de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: inculpatul Balint Tiberiu Ioan, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins, in cursul lunii octombrie 2013, de la un om de afaceri, suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de executie lucrari incheiat cu Consiliul Judetean Hunedoara, in conditiile in care inculpatul nu avea vreo dispozitie de delegare emisa in acest sens.

Ulterior, in perioada noiembrie 2013 – mai 2014, dupa semnarea actului aditional, inculpatul Balint Tiberiu Ioan ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o administra in fapt), in mai multe transe, suma totala de 510.000 lei ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanta de care ar fi beneficiat omul de afaceri”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA Alba Iulia.

In cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 510.000 lei, virata de Tiberiu Ioan Balint in contul bancar al Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Procurorii DNA mai arata ca „in prezenta aparatorilor alesi, inculpatii au declarat expres ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, precum si cu forma de executare a acestora, respectiv: 2 ani si 6 luni inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 4 ani si 6 luni si interzicerea unor drepturi, amenda in suma de 7.500 lei si interzicerea de a participa la proceduri de achizitii publice pe o durata de un an”.

Dosarele de urmarire penala privindu-i pe inculpati impreuna cu acordurile de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.

Tiberiu Ioan Balint a fost vicepresedinte al CJ Hunedoara in perioada iulie 2012-decembrie 2014, fiind ales pe listele PNL.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un turist turc, impuscat mortal la Ierusalim dupa ce a injunghiat un politist israelian

Un ofiter de politie a fost ranit moderat intr-un atac cu arma alba in Orasul…

1 minut ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

O oră ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

48 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago