news

Un inalt oficial din Cuba vine in vizita in Romania. Ministrul Educatiei de la Havana vine insotit de 12 rectori de la universitati de prestigiu

Ministrul cubanez al Educatiei Superioare, Jose Ramon Saborido,  vine in Romania, insotit de 12 rectori de la universitati de prestigiu din Cuba, in perioada 5-12 iunie 2022, anunta ambasada Romaniei la Havana.

Ambasadorul Romaniei in Republica Cuba, Theodora Magdalena Mircea, s-a intalnit cu delegatia condusa de ministrul Educatiei Superioare, Jose Ramon Saborido, care a plecat sambata spre Romania.

„La invitatia Ministerului Educatiei si Consiliului National al Rectorilor, in perioada 5-12 iunie 2022 va avea loc, prima reuniune a rectorilor cubanezi cu cei romani, in tara noastra. Pe langa intalnirile cu omologii lor, rectorii cubanezi vor vizita universitati din Bucuresti, Brasov si Targu Mures.

Momentul principal al vizitei il constituie insa semnarea de catre cei doi ministri a Programului de Cooperare in domeniul educatiei dintre Romania si Cuba.

Dupa participarea rectorilor romani, la Congresul Universidad 2022 (Havana, februarie 2022) ocazie cu care au fost semante 18 acorduri de cooperare, componenta educatie a relatiei bilaterale Romania – Cuba inregistreaza un nou succes!”, anunta ambasada Romaniei in Cuba, pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

28 de minute ago

Premierul britanic: „Marea Britanie nu va accepta intoarcerea solicitantilor de azil din Irlanda”. Multi migranti ilegali fug acum din UK in Irlanda pentru a scapa de deportari

Ministrii britanici si irlandezi incearca sa atenueze tensiunile dintre guvernele lor, in conditiile in care…

3 minute ago

Facebook si Instagram, vizate de anchete ale UE in legatura cu dezinformarea rusa

Facebook si Instagram se confrunta cu amenzi drastice dupa ce Comisia Europeana a deschis marti…

2 minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

56 de secunde ago