Un roman a castigat marele premiu la festivalul de mapping din Tokyo, el a utilizat AI. Este unul dintre cele mai mari evenimente de proiectii video din lume – Video

news

Vali Chincisan

Vali Chincisan, din Bucuresti, a castigat marele premiu de la „Tokyo Lights 2023”, unul dintre cele mai mari evenimente de projection mapping din lume.

Cea de-a treia editie a festivalului a avut loc intre 8 si 10 septembrie 2023. Premiul a fost decernat chiar de guvernatoarea capitalei Tokyo, Yuriko Koike.

Lucrarea lui Vali Chincisan s-a numit „Legacy Links” si a fost realizata cu ajutorul inteligentei artificiale.

„Legacy Links este o explorare vizuala a conexiunilor care leaga omenirea de-a lungul istoriei si geografiei. Animatia aduce la viata civilizatii antice – de la Sumer si Egipt la Grecia, Roma, Maya, Persia, China si India – care se metamorfozeaza continuu unele in altele intr-o prezentare fluida si dinamica.

Animatia subliniaza faptul ca toate aceste civilizatii au influentat cultura si societatea noastra contemporana, creand o punte intre trecut si prezent.

Legacy Links reprezinta, prin urmare, o reflectie asupra modului in care ne putem uni si sincroniza eforturile pentru a aborda problemele globale actuale. Prin explorarea temelor de conectare si sincronizare, acest videomapping proiecteaza intelepciunea si spiritul de colaborare al civilizatiilor antice pe ecranul urban al secolului XXI, aducand un omagiu mostenirii lor comune si subliniind necesitatea unei abordari unite si globale a problemelor cu care se confrunta lumea de astazi”, si-a descris Vali Chincisan lucrarea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: