externe

Un veteran de razboi difuzeaza la maxim imnul Ucrainei intr-un oras ocupat de Rusia: „Acesti oameni nu pot fi invinsi!” – Video

Un ucrainean in varsta, probabil un veteran de razboi din Afganistan, a fost filmat in timp ce se plimba cu scuterul sau mobil prin orasul Herson, ocupat de rusi, ascultand la maxim in boxe  imnul national ucrainean.

Veteranul nu are picioare si a fost sustinut de unii trecatori, printre care si o femeie care a strigat: „Slava Ukraini!”.

„Acesti oameni nu pot fi invinsi”, a fost comentat videoclipul pe retelele de socializare.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a promis compatriotilor sai ca va recuceri peninsula Crimeea anexata de Rusia.

”Drapelul ucrainean va flutura din nou deasupra Ialta si Sudak, deasupra Djankoi si Ievpatoria”, a declarat Zelenski in mesajul sau video de luni seara de la Kiev, citat de DPA. ”Bineinteles, vom elibera si Crimeea noastra”.

Armata rusa a ocupat peninsula de la Marea Neagra in 2014, cand Ucraina era slabita in urma unei schimbari de putere si nu a putut opune rezistenta. Apoi a fost organizat un referendum, care nu este recunoscut la nivel international, iar Crimeea a fost anexata la Rusia.

Zelenski a pledat intotdeauna pentru o revenire a peninsulei la Ucraina, dar rareori a afirmat acest lucru cu atata forta ca obiectiv de razboi, scrie DPA.

Presedintele a facut apel la cetatenii Ucrainei sa pastreze legatura cu partile tarii ocupate de Rusia, cum ar fi Donetk sau regiunea Harkov. El a spus ca aceste zone vor fi eliberate din nou.

„Spuneti-le ca armata ucraineana va veni cu siguranta!”. In est, in Donbass, armata se afla sub presiune. Aceasta are nevoie urgenta de artilerie moderna din partea partenerilor sai straini, a spus Zelenski.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

3 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

34 de minute ago

Taiwan isi va dezvolta propriul „Starlink”: „Este crucial pentru siguranta insulei”

Liderii taiwanezi lucreaza la un nou sistem ambitios de sateliti pentru a mentine insula online…

3 ore ago

Purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova, se plange de atitudinea „ostila” a tarilor baltice: „Vom raspunde cu masuri asimetrice”

Conform agentiei Reuters, Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe a transmis,…

2 ore ago