news

Raed Arafat se declara infrant: „Ideea cu geamandurile este ucisa, s-a terminat”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat, marti, referindu-se la geamandurile cu cruce rosie distribuite pe litoral, ca „ideea este ucisa” si ca „s-a terminat”.

Intrebat la Palatul Parlamentului cine a venit cu ideea geamandurilor care au starnit dezbateri in ultima vreme, Arafat a spus: „Pe niste geamanduri care au fost cinci la numar, puse undeva. Care este problema? De ce faceti un subiect care este fara obiect. Ideea e ucisa si s-a terminat. Gata!”.

Raed Arafat a mentionat ca „era nevoie” de aceste geamanduri si a refuzat sa mai raspunda la alte intrebari pe subiect, precizeaza Agerpres.

Raed Arafat, a afirmat, luni, in legatura cu geamandurile cu cruce rosie distribuite pe litoral, ca scopul lor este „semnalarea, intr-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe inecuri in ultimii ani”, iar criticile aparute in presa si pe retelele de socializare cu privire la aceasta initiativa sunt „nefondate”.

„Am comis-o din nou! Am incercat sa facem ceva care sa sporeasca actiunile de prevenire a inecurilor pe durata sezonului de vara. Un proiect gandit acum doi ani de specialisti, si finantat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, intr-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe inecuri in ultimii ani. Ca sa fie vizibil si sa atraga atentia, nu putea fi o mica minge plutitoare, fiind necesara o vizibilitate mai mare cand te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare rosie poate fi interpretata in mai multe feluri, insa ea semnaleaza pericolul de la distanta, iar cand te apropii de ea si mai mult poti citi si textul de avertizare, atragandu-ti atentia ca deja esti foarte aproape de pericol”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

13 minute ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

2 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

2 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

11 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

11 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

13 ore ago