Categories: politicarecomandate

Uriasa avere acumulata de Turcescu. S-a enervat Cartianu: „Declaratia ta de avere te poate arunca direct in puscaria nesimtirii. Colonelul are 1,63 milioane de euro”

Grigore Cartianu da publicitatii amanunte despre uriasa avere acumulata de Robert Turcescu dupa ce acesta l-a acuzat ca a primit „zeci de mii de euro” de la PMP din care si-a cumparat terenuri in Gorj. Conflictul a pornit dupa ce pe site-ul lui Cartianu a aparut un articol in care se afirma ca Turcescu s-a aliat cu PSD si AUR dupa ce a semnat pe lista pesedista pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand.

„N-am crezut ca Robert Turcescu poate fi capabil de a produce un amestec atat de scarbos de minciuna, grosolanie, mitocanie, vulgaritate, abjectie si ticalosie”, scrie Cartianu inca de la inceputul articolului.

Intr-o ampla replica publicata pe site-ul sau, ziaristii.com, Cartianu aduce aminte de relatia foarte buna pe care a avut-o in trecut cu Turcescu, sanctionand faptul ca in acest moment Turcescu este „alaturi de Dan Andronic (condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei, dar si judecat in alte dosare) si de Mirel Curea (asociatul infractorilor de tot felul, el insusi cu certe calitati de interlop)”.

Cartianu a dat publicitatii apoi amanunte din declaratia de avere a lui Turcescu.

„Facem o socoteala simpla, Colonele? Conturi de 5,3 milioane lei + 326.000 de euro + 24.300 de dolari, adica, per total, 1,43 milioane de euro. Daca adaugam si investitiile financiare de 208.000 de dolari si 96.000 de de lei (echivalentul a 200.000 de euro), rezulta un total de 1,63 milioane de euro.

Aici se regasesc, probabil, si cei peste 20.000 de dolari pe care i-a aspirat de la Gigi Becali, care apoi se perpelea ca nu prea stia pe ce i-a dat.

Casele, terenurile nu sunt incluse in frumoasa suma de 1,63 de milioane de euro pe care i-ai strans, banut cu banut, din sudoarea muncii tale de jurnalist.

Stii ceva, Colonele? Eu n-am avut niciodata in conturi nici 5% din sumele etalate de tine in declaratia de avere. Si fac presa de exact 30 de ani (pe 2 august 1991, cand tu aveai 16 ani, eu publicam primul articol, in Expres Magazin-ul lui Ion Cristoiu, pe vremea cand Cristoiu era Cristoiu). In 80% din aceste trei decenii, am condus ziare sau departamente, Colonele. Si n-am muncit pe nasturi.

In aceste conditii, ti se pare mult o investitie de 1.000 de euro pe an in pamanturi si paduri, domnule Colonel? Asata acuzi tu, de la inaltimea unor depozite bancare cu care puteai cumpara toti muntii Gorjului?!

In aceste conditii, nu esti lipsit de rusine sa ma prezinti pe mine ca pe un inavutit?!

Asculta ce-ti spun, Colonele: declaratia ta de avere te poate arunca direct in puscaria nesimtirii. Ai omis, cu rea-credinta, sa treci in document averea ta definitorie: rucsacul cu pietre care ti-a cocosat constiinta. Treaba asta nu o mai poate rezolva nici macar un medic, ci doar ‘dreptul judecator’!

Ai luat si bani frumosi pentru impostura ta, Colonele. Cu banii aia puteai sa cumperi sute de hectare in saracia Gorjului meu. Si nu-mi mai numarai mie hectarele dobandite cinstit, intr-o viata de truda. Sper, totusi, ca daca ajungi cu Sosoaca la putere, nu ma trimiti la Canal, incadrat la chiaburi!”, a mai scris Cartianu.

„Colonele, stii de ce n-a strans Clotilde, o vreme, gunoiul din Sectorul 1? Ca sa va admiram, gramezi-gramezi, in toata splendoarea voastra! Te intelegi perfect cu Curea, care se intelege perfect cu Gadea, la Antena 3. Chiar asa: cand te vedem in emisiune la Gadea, Colonele? Hai, curaj, ca asa a inceput si Udrea!

Te-ai suparat ca ‘prapaditul’ Cartianu ‘amesteca’ numele tau cu PSD. Stai linistit, Colonele, nu amestec nimic: eu arunc gunoaiele selectiv!”, a subliniat Cartianu.

Cartianu a publicat si un mesaj privat primit de la Turcescu in care era injurat.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

O oră ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

31 de minute ago

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

2 ore ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

21 de minute ago

Dupa „Diamante”, si Vanghelie si-a depus candidatura: „Invatamantul este prioritatea mea. O sa fim un exemplu si pentru alte tari din Europa”

Marian Vanghelie si-a depus, luni, candidatura ca independent la Primaria Sectorului 5. Trimis in judecata…

48 de minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

4 ore ago