Valeriu Nicolae l-a prins si pe Abraham. CV scandalos, Abraham primea bani din 24 de locuri: „Fostul militian incasa o suma colosala ca sef al ANA, de peste 44 de ori salariul minim pe economie”

news

Valeriu Nicolae a reusit sa afle lucruri scandaloase despre trecutul profesional al lui Pavel Abraham, unul dintre invitatii de casa ai posturilor Antena 3 si Romania TV. Abraham a incasat sume uriase de-a lungul timpului, toate provenind de la institutii bugetare.

„Pavel Abraham, in perioada in care avea unul dintre cele mai mari salarii din Romania, desi lucra la stat, fiind seful luptei antidrog intre 2006 si 2008, lucra si pentru patru universitati din trei orase, unde coordona programe de masterat sau era profesor asociat, coordona doctorate, publica 20 de ‘volume, lucrari si materiale’ (majoritatea la niste edituri dubioase rau), era lider la minimum sapte proiecte europene, manager de proiect in alte opt finantari, coordonator in alta finantare, responsabil stiintific in alte doua si initiator al altui proiect.  A participat la un minimum de 69 de evenimente si conferinte, dintre care majoritatea in strainatate. Majoritatea evenimentelor din tara au fost in alte localitati, nu in Bucuresti.

Mai pe scurt, domnul Abraham primea bani din 24 de locuri, fara a lua in considerare banii primiti din ‘publicatii’. Desigur, CV-ul nu are nicio legatura cu declaratiile de avere, pentru ca formatorul public de la televiziunile fostilor turnatori la securitate, consultantilor mafiotilor din Moldova, urmaritilor prin interpol si de la TVR se urineaza elegant pe ANI si lege, ca doar e si el fost militian”, a transmis, marti, Valeriu Nicolae.

Nicolae a prezentat apoi un CV detaliat al lui Pavel Abraham.

In 1972, la 24 de ani Pavel Abraham devenea ofiter de militie. In 1974, termina si Facultatea de Drept, o chestie in general rezervata celor mai activisti comunisti dintre militieni in perioada comunismului. Face si criminologie in 1979, iar in 1995 termina si un doctorat la drept. Durata studiilor doctorale lipseste din CV-ul domniei sale. A avut functii de conducere in MAI inainte de revolutie (lucru care implica o colaborare foarte buna cu securitatea) si a pregatit generatii de militieni aparatori ai comunismului.

A fost decorat de TREI ori in timpul lui Ceausescu, lucru care indica un sarg deosebit in propasirea comunismului, ca doar era la ‘invatamant’. Dupa revolutie a pregatit generatii de politisti aparatori ai capitalismului. CV-ul militianului Abraham este un document inspaimantator despre succesul fostilor sefi ai militiei in democratia noastra.

In 2001 devine coleg cu Gabriel Oprea, ca secretar de stat la MAI in guvernul Nastase. In 2003 este numit Presedinte la Agentia Nationala Antidrog (ANA). Presa a scris despre legaturile lui Abraham cu Bercea Mondialul (i-a fost avocat) si Fane Capatana, unul dintre cei mai agresivi interlopi pe care i-am avut.

Intre martie 2003 si decembrie 2008, ca presedinte al ANA, fostul militian incasa o suma colosala, de peste 44 de ori salariul minim pe economie. Salariul acesta, probabil, era un mic mizilic. Anul 2008 este uluitor. Genialul militian, pe langa ca era angajat 8 ore pe zi, pe un salariu de trei ori mai mare decat al Presedintelui, mai coordona programul de master de la Universitatea Petre Andrei din Iasi, pe cel de la Academia de Politie din Bucuresti, cel de la Facultatea de Sociologie din Bucuresti, era coordonator de doctorate, tot la Sociologie, si profesor asociat la Universitatea IC Dragan din Lugoj (din 2010 coordoneaza si masterul la Universitatea de Vest din Timisoara). Nu numai asta, dar in 2008 omul, pe langa ca ‘rezolva’ problema drogurilor in Romania, a participat si la 38 de evenimente in tara si strainatate.

In 2006 participa la 25 de conferinte, dintre care 21 in afara tarii (printre care SUA, Finlanda, Rusia, Egipt, Portugalia). Practic, asta inseamna ca, in minimum un sfert din zilele lucratoare ale anului, baietul calatorea pe banul public la conferinte si incasa sume enorme pentru diurne.

Intre 2005 si 2008 a publicat si 24 (douazecisipatru) de carti/chestii, toate la edituri care de care mai dubioase. 12 dintre ele publicate la Editura Detectiv, unde este Presedinte, una dintre cele mai obscure edituri, sapte la o editura la fel de obscura din Arad, cu unul sau doi angajati, care a mers continuu pe datorii si a tras o teapa de 40.000 de EUR cand a fost radiata, una publicata de MAI, unde era secretar de stat, una publicata de universitatea unde este sef de catedra si restul tot la edituri cu o istorie grozava din punctul de vedere al celor pe care i-au publicat. Era membru in 12 asociatii, de la consilii stiintifice si ziaristi la cavaleri cruciati, presedinte al altor 3 organizatii, doua publicatii (securitate privata si detectivi) si asociatia detectivilor.

Omul care a recomandat folosirea armamentului de razboi impotriva protestatarilor si unul dintre cei mai activi ‘invitati’ in emisiunile, deloc sponsorizate de PSD de la Antena 3 si Romania TV, de demonizare a protestelor si a lui Soros a fost platit de Soros ca ‘expert independent’ in perioada in care Renate Weber conducea Fundatia Soros din Romania. Este si conducatorul de doctorat al sotului presedintei USR de la Calarasi, fost ofiter la serviciile secrete si propunerea PNL Prahova pentru functia de secretar de stat. Lucrarea de doctorat este intr-un domeniu in care domnul Abraham are ZERO expertiza – terorismul cibernetic”, a aratat Valeriu Nicolae.

Citeste si: Abraham si Dogaru au si pensii speciale ca „jurnalisti”. Ei primesc inca 50% in plus la pensie

Recent s-a aflat ca Abraham benefiziaza si de o pensie speciala de fost „jurnalist”. Astfel, el beneficiaza de o crestere a pensiei cu 50% pentru ca face parte din Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania (UZPR).

Fostii jurnalisti care sunt inscrisi in UZPR beneficiaza de o indemnizatie echivalenta cu 50% din cuantumul pensiilor, conform unei legi initiate de Guvernul Tariceanu in 2006 si apoi completata de PSD in 2016.

Din 2006, statul acorda o indemnizatie de 50% din pensie artistilor membri in uniunile de creatie, ca o modalitate de rotunjire a castigurilor artistilor care adesea aveau la batranete venituri de mizerie. Prin Legea 83/2016 a fost inclusa si UZPR in randul acestor uniuni de creatie, intrucat era singura asociatie a jurnalistilor care avea statut de utilitate publica, din anul 2008.

In lista oficiala cu membrii UZPR in 2021, publicata in luna mai, se afla 3.299 de persoane.

Printre cei care beneficiaza de indemnizatia de 50% se afla si nume sonore care nu au avut nicio legatura cu jurnalismul, precum Pavel Abraham si Mircea Dogaru, arata o investigatie realizata de Fanatik.

Abraham nu a lucrat niciodata ca ziarist, contactele sale cu presa rezumandu-se la statutul sporadic de comentator prin studiourile unor televiziuni.

„Pai el a scos ziarul Politiei!”, ii justifica seful UZPR, Doru Dinu Glavan, prezenta in scriptele Uniunii. Numai ca „ziarul politiei” a fost, de fapt, revista „955 – Politia Capitalei”, publicatie obscura a Inspectoratului de Politie Bucuresti, la inceputul anilor 90. Abraham a fost redactor-sef al acestei reviste un singur an, insa viciile severe ale legislatiei il indrituiesc ca, pentru acel an, sa primeasca un supliment de 50% la pensia speciala de fost general. In schimb, un ziarist care, de exemplu, se chinuie cu o pensie 1200 de lei, mai primeste inca 600 de lei. Practic, celui care are mult, mult i se da, cel care are putin, tot putin primeste.

Mai mult despre: ,

Comentarii: