analize

Verdict de la Bruxelles: „Gura lui Tudorel a articulat impecabil: PSD e un partid de prosti. In plus, Dancila ne-a facut imagine de handicapati cu poseta”

Europarlamentarul Traian Ungureanu ironizeaza cu mult umor conferinta in care Tudorel Toader si-a prezentat celebrul raporti prin care solicita revocarea Laurei Codruta Kovesi. El trage concluzia ca ministrul Justitiei a reusit sa dovedeasca faptul ca PSD este „un partid de prosti”.

„Cealalta concluzie consistenta a invalmaselii spune ceva bine cunoscut dar impecabil articulat prin gura lui Tudorel: PSD e un partid de prosti. In primul rind, pentru ca in spatele reputatiei de tartor politic national, Liviu Dragnea e un lider de banda locala. Ordonindu-i lui Tudorel sa citeasca in public firmanul de mazilire a dnei Kovesi, Dragnea a facut o eroare de valutist debutant. Dragnea va intelege curind ca nu are sanse sa cistige pentru ca a pus in mina Presedintelui Iohannis mai multe carti decit a pitit in buzunar. In plus, Dragnea se bate numai si numai pentru persoana pe care, dealtfel, se pregateste sa o introneze, in martie, la Congresul PSD. Un adevarat lider de partid ar fi lasat ambitiile deoparte si si-ar fi organizat un martiriu productiv.

Apoi, pentru ca Tudorel si ai lui cred ca dna Kovesi ne-a facut de ris in afara tarii. Dinsii nu citesc boaba de Financial Times si nu pricep ca interviul dnei Kovesi n-a fost spontan ci demult si din adinc agreeat. Si ca o oarecare Dancila ne-a facut imagine de handicapati cu poseta. A se vedea intilnirile de tip muta din padurea de la Bruxelles cu Tusk si Tajani. Un partid care se incoroneaza cu asemenea podoaba i-a convins pe toti ca Romania nu e doar locul in care s-a rasturnat carul, ci si portul in care a acostat pachebotul cu prosti.

Autorul acestor rinduri a sustinut, penibil, in trecut, ca PSD trebuie desfiintat. A fost o greseala. Exista o solutie care permite supravietuirea partidului: sediul central mutat la Caracal”, a scris Ungureanu pe blogul sau din Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

7 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

14 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

14 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

12 ore ago