Categories: politica

Vicepresedinte PSD, dezvaluire care il ingroapa pe Dragnea: „A pus in pericol PSD. Iordache a primit OUG 13 in plic de la Dragnea”

Vicepresedintele PSD Mihai Chirica, primar al Iasiului, a lansat noi atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, intr-un interviu pe care l-a acordat postului Digi24. El a declarat ca fostul ministru al Justieei, Florin Iordache, a primit OUG 14 „in plic” de la Liviu Dragnea.

Chirica l-a acuzat pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, ca i-a livrat „in plic” lui Florin Iordache ordonanta de modificare a codurilor penale. Dragnea a negat insistent ca ar fi avut cunostinta de continutul acestei ordonante care a scos sute de mii de romani in strada. Mai mult, Chirica a confrimat ca PSD a organizat contramanifestatia de la palatul Cotroceni.

Chirica a mai spus apoi ca Liviu Dragnea a pus PSD „in pericol”. Intrebat ce i-ar spune lui Dragnea, daca s-ar afla fata in fata cu acesta, Chirica a raspuns: „In acest context in care ne aflam, i-as spune: ‘Dl presedinte, Romania este o Romanie noua. PSD este necesar, pentru ca altfel dezechilibram scena politica, e nevoie de un nou leadership. Daca ne intoarcem inapoi in timp, dezechilibram aceasata formatiune politica'”.

Principalele declaratii:

– Sincer, nu sunt multumit de felul in care Liviu Dragnea conduce PSD. Daca as fi fost multumit nu as fi zis lucrurile astea. A fost un bun lider de partid, a adus PSD cel mai bun scor din ultimii ani, dar e nevoie de o schimbared e atitudine, politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este adecvata in aceasat etapa a democratiei.

– De la noi exista in continuare un cec in alb privind continuarea relatiei la varf. Dar conteaza foarte mult urmatorul pas

– A venit un val de nemultumire aproape din toate organizatiile din Moldova, coborand usor in jos, ca sa nu mai zic de Ardeal, asupra structurii Guvernului, felului in care a fost anuntat. Este mai importanta calitatea omul, mai putin originea lui. Daca deciziile lui sunt echilibrate…

– Conform prognozelor sociologice pe care le-am facut, da, Liviu Dragnea a pus PSD in pericol.

– La proteste au iesit membri ai PSD. M-au sunat si m-au invitat.

– Este cazul unui congres extraordinar, in momentul in care se linistesc apele. Mi-e greu sa spun cand va putea fi organizat, poate in vara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

O oră ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

10 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

9 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

9 ore ago