externe

„Victoria este inevitabila”, le-a transmis rusilor Soigu in mesajul de Anul Nou. „Incearca sa stearga istoria noastra glorioasa si marile noastre realizari”

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat sambata ca victoria Rusiei asupra Ucrainei este „inevitabila”, salutand si „eroismul soldatilor rusi” intr-un mesaj video de Anul Nou.

Soigu a declarat ca situatia de pe linia frontului ramane „dificila” si a criticat Ucraina si Occidentul pentru ca au incercat sa ingradeasca Rusia.

„Intalnim noul an intr-o situatie politico-militara dificila”, a declarat Soigu. „Suntem intr-un moment in care incearca sa stearga istoria noastra glorioasa si marile noastre realizari, sa demoleze monumentele in cinstea invingatorilor asupra fascismului, sa puna criminali de razboi pe un piedestal, sa anuleze si sa profaneze tot ce este rusesc”.

Cu lupte sangeroase in curs de desfasurare de-a lungul liniei de front de 1.000 de kilometri, in conditiile in care Rusia nu a obtinut nicio victorie teritoriala din primele luni ale razboiului, Soigu le-a spus soldatilor rusi: „Victoria, ca si Anul Nou, este inevitabila”, subliniaza Reuters.

Soigu a laudat, de asemenea, „actiunile nemuritoare, curajul dezinteresat si eroismul” de care au dat dovada trupele ruse care lupta impotriva a ceea ce el a numit „neonazism si terorism”.

Kievul si Occidentul au respins afirmatia Rusiei ca lupta impotriva „nazistilor” in Ucraina, considerand-o un pretext nefondat pentru a presedintelui Vladimir Putin de a cuceri teritorii si de a-l rasturna pe Volodimir Zelenski.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

O oră ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

O oră ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

2 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

2 ore ago