externe

Victorii fulgeratoare ale Ucrainei, trupe ruse incercuite la Balaklia: „Viteza avansarii ucrainenilor a uimit pe toata lumea. Ucraina lanseaza atacuri cu o indrazneala remarcabila” – Video

Yaroslav Trofimov, corespondent al The Wall Street Journal, confirma victoriile ucrainenilor din sudul Ucrainei, mentionand ca rusii si-au abandonat pozitiile din Balaklia in incercarea de a scapa de incercuire. Un fost lider militar rus a confirmat ca doua unitati ale SOBR (Unitatea de Raspuns Special) rusesti ar fi incercuite in zona.

„O multime de videoclipuri cu prizonieri de razboi rusi (inclusiv un locotenent-colonel) si pozitii rusesti abandonate provenind de pe frontul Balaklia-Izyum. Viteza avansarii ucrainene pare sa fi uimit pe toata lumea”, a transmis jurnalistul pe Twitter.

Pozitii capturate de ucraineni langa Balaklia:

A fost capturat si un drapel de lupta al rusilor:

Trupele rusesti ar putea fi incercuite in Balaklia, un oras ocupat de langa Harkov, a anuntat un fost lider militar rus, citat de Newsweek USA.

Igor Girkin, care prefera sa fie cunoscut sub numele de Igor Strelkov, si-a publicat evaluarea situatiei pe canalul sau de Telegram.

„Inamicul a lansat ieri o ofensiva pe care o pregatea de mult timp (judecand dupa transferul rezervelor), aplicand lovitura principala in zona orasului Balaklia”, a scris Girkin.

Fostul lider militar, citand surse, a declarat ca trupele rusesti nu au reusit sa-i opreasca pe soldatii ucraineni.

„Incepand de ieri seara, inamicul a reusit sa captureze asezarile Volokhov War si Verbovka”, a scris el.

Pe Telegram, Girkin a mai spus ca noii recruti rusi nu stiau cum sa foloseasca armamentul greu in Balaklia si a sugerat ca a existat o „lipsa nefericita de pregatire”.

„Aviatia rusa… a preferat sa traga asupra inamicului de la distante maxime posibile, ceea ce a afectat in mod semnificativ eficienta loviturilor”, a scris el.

Girkin a citat, de asemenea, sursele sale care au declarat ca Ucraina lanseaza atacuri cu „o indrazneala remarcabila” si „pe blindate si pe roti… cucerind pozitii”.

El a confirmat rapoartele potrivit carora doua unitati ale SOBR (Unitatea de Raspuns Special) rusesti ar fi incercuite in zona.

Un canal Telegram pro-Kremlin condus de bloggerul Volodimir Romanov a transmis, de asemenea, ca o unitate rusa a fost incercuita in apropiere de Balaklia. Canalul Telegram Rosich a scris, de asemenea, ca luptatorii din cadrul SOBR au fost incercuiti.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

O femeie de afaceri din Franta i-a lasat toata averea ei, cotata la aproape 3 milioane de euro, menajerei thailandeze, inainte de a se sinucide

O femeie de afaceri franceza i-a lasat mostenire bunuri in valoare de aproximativ  3milioane de…

38 de minute ago

Secretarul general al ONU avertizeaza Israelul ca „invadarea orasului Rafah ar fi intolerabila”

"Invadarea" orasului Rafah, din sudul Fasiei Gaza, unde Israelul a promis ca va desfasura o…

53 de minute ago

„Comportament inacceptabil”: un avion de lupta chinez a lansat rachete de semnalizare pe traiectoria unui elicopter al marinei australiene

Premierul australian Anthony Albanese a denuntat marti Beijingului comportamentul "inacceptabil" al unui avion de lupta…

O oră ago

Judecatoarea din Suceava care le furniza informatii interlopilor se plange ca DIICOT i-ar fi incalcat intimitatea inregistrand-o cand se droga alaturi de acestia

Judecatoarea Ana Maria Chirila care vindea informatii interlopilor si a fost filmata in timp ce…

O oră ago

Un barbat a fost ucis de un tren de metrou in Madrid, dupa ce a coborat pe sine sa-si faca nevoile

Un barbat a fost ucis de un tren de metrou dupa ce a intrat pe…

2 ore ago