Video, momentul in care au explodat rachetele Rusiei in Kremenciuc. Un adolescent s-a aruncat de spaima in lacul din parcul aflat in apropiere

externe

Pe retelele de socializare din Ucraina au aparut imagini teribile inregistrate in Kremenciuc in momentul in care rachetele Rusiei au lovit un mall in care se aflau numerosi oameni.

Imaginile de mai jos au fost inregistrate intr-un parc aflat la 500 de metri de mall-ul lovit de rachetele Rusiei. In parc erau numerosi copii si tineri, acestia au inceput sa fuga panicati cand rachetele au inceput sa explodeze in jur. De spaima, un adolescent s-a aruncat in lacul din parc. In imagini apare si un barbat care incearca disperat sa salveze un copil, ascunzandu-se dupa un copac.

Ministerul rus al Apararii a declarat marti ca fortele sale au tras rachete impotriva unui depozit de arme in orasul ucrainean Kremenciuk, dupa care explozia ulterioara a munitiei a declansat un incendiu intr-un centru comercial vecin, relateaza Reuters.

Cel putin 16 persoane au fost ucise luni in ceea ce Kievul afirma ca a fost o lovitura de rachete rusesti impotriva unui centru comercial aglomerat din Kremenciuk, si pe care G7 a numit-o crima de razboi rusa.

„In Kremenciuk, fortele ruse au lovit un depozit de arme primite din Statele Unite si Europa cu armament aerian de inalta precizie. Ca urmare a loviturii de precizie, armele si munitiile de fabricatie occidentala concentrate in depozit (…) au fost atinse”, a declarat ministerul de la Moscova intr-o postare pe canalul sau de Telegram.

„Detonarea munitiei depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu intr-un centru comercial nefunctional situat langa depozit”, a adaugat ministerul rus.

Potrivit presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, centrul comercial a fost lovit direct de rachete rusesti si in jur de 1.000 de persoane se aflau inauntru in momentul loviturii.

Eforturile de salvare au continuat marti pentru recuperarea supravietuitorilor si a cadavrelor, cu anuntul a zeci de raniti si persoane spitalizate.

Rusia a negat in mod repetat ca vizeaza zone civile in timpul ofensivei sale declansate in urma cu patru luni impotriva Ucrainei. ONU spune ca cel putin 4.700 de civili au fost ucisi de cand Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, aminteste Reuters.

Mai mult despre: ,

Comentarii: