news

Video – Politistii din Timisoara au salvat trei femei din Etiopia care erau tinute captive de un sudanez

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Timis au salvat trei femei din Etiopia, cu varste cuprinse intre 25 de ani si 35 de ani, care se aflau in pericol, fiind private de libertate intr-un apartament din Timisoara de catre un cetatean sudanez.

Biroul de presa al Politiei Timis a anuntat, sambata, ca la data de 25 mai, in jurul pranzului, politistii timisoreni au fost sesizati prin apel la 112 de o femeie, cetatean strain, ca aceasta s-ar afla, impotriva vointei ei, intr-o casa din Timisoara, in proximitatea unui service.

Ulterior, apelul telefonic s-a intrerupt, fara a se mai putea lua legatura cu apelanta.

In cauza, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Timis s-au sesizat din oficiu cu privire la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, de urgenta fiind desfasurate activitatile specifice in vederea depistarii femeii.

In urma investigatiilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost efectuat apelul, respectiv un barbat in varsta de 28 ani, cetatean sudanez, iar la data de 26 mai, acesta a fost depistat in dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazar din municipiul Timisoara.

Barbatul a condus politistii la un apartament de la etajul X al imobilului, in interiorul acestuia fiind gasite trei femei din Etiopia, cu varste cuprinse intre 25 de ani si 35 de ani, si opt barbati, toti din Sudan, cu varste cuprinse intre 22 de ani si 47 de ani.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Timis pentru audieri, in urma investigatiilor efectuate stabilindu-se ca una dintre cele trei femei este persoana care a apelat numarul de urgenta 112, folosind un telefon mobil pe care l-a gasit in apartament.

De asemenea, s-a stabilit ca cele trei femei ar fi fost tinute fara vointa lor in apartament de catre unul dintre barbati, in varsta de 44 de ani, in vederea obtinerii unei sume de bani suplimentare fata de suma de 6.500 de euro platita de catre cele trei femei pentru a ajunge in Germania.

Cele trei femei nu au fost victimele vreunui abuz.

In apartament a fost gasit si telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat in vederea continuarii cercetarilor.

In urma investigatiilor suplimentare efectuate, cercetarile au fost extinse si pentru trafic de migranti, urmand a fi efectuate de catre politistii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Activitatea a beneficiat de sprijinul politistilor municipiului Timisoara si al Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Politiei Timis, precum si al politistilor Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, Directiei Operatiuni Speciale Timisoara, al Politiei de Frontiera Timisoara si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor Timisoara.

Politistii continua cercetarile in vederea luarii masurilor legale care se impun.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

PNL, prima reactie la declaratiile lui Ciolacu privind Buzaul si Moldova: „Dispretuieste moldovenii, sa revina asupra declaratiei”

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, considera ca declaratiile premierului Ciolacu in legatura cu apartenenta…

48 de minute ago

SUA vor trimite arme in Ucraina prin Germania si Polonia: „Pentagonul a impachetat deja lucrurile si le-a depozitat in locurile potrivite, gata de plecare”

In urma aprobarii de la Washington, lucrurile au inceput sa se miste foarte repede: transporturile…

O oră ago

S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu, dupa ce a acesta a…

2 ore ago

Reactie furioasa a Kremlinului dupa ce Parlamentul European a refuzat sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidentiale din Rusia

Parlamentul European debordeaza de contradictii interne si s-a transformat de mult timp intr-un generator de…

2 ore ago