Violeta Alexandru s-a dus in gura lupului, la Romania TV. I-a lasat fara replica pe propagandistii PSD: „Pensiile vor creste”

politica

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a participat sambata la o emisiune a postului de propaganda al PSD, Romania TV. Ea a dat asigurari ca pensiile vor creste in acest an. Romania TV a atacat-o puternic pe ministrul Muncii in ultima perioada.

Violeta Alexandru a participat la emisiunea moderata de Simona Gheorghe. Intrebata daca se va respecta actuala lege a pensiilor si se vor majora pensiile cu 40%, una dintre obsesiile cu care PSD bombardeaza Guvernul PNL, Alexandru a raspuns: „Sunt ministrul Muncii, iar rolul meu este sa aplic legea. Legea este in vigoare, nu am alt mesaj decat ca sunt omul care trebuie sa aplice legea. Nu am alt element care sa ma determine in acest moment sa afirm altceva. Asa cum este legea in vigoare, eu sunt chemata sa o pun in aplicare. Nu am, de la premier, de la Ministrul Finantelor, pana in acest moment, niciun element care sa ma determine sa dau un semnal de rezerva fata de prevederile legii in vigoare”.

Ea a dat asigurari ca pensiile vor creste: „Pensiile vor creste, sumele sunt prevazute in buget. Merg pe aceeasi prezentare”.

Citeste si: Violeta Alexandru, haituita de o angajata la Romania TV: „Se numeste amenintare acest episod. Nu e primul”

Violeta Alexandru a vorbit si despre problemele cu care se confrunta pensionarii in relatia cu Casele de Pensii.

„In acest moment, vad niste obstacole in privinta capacitatii Caselor de Pensii in relatia cu pensionarii. Nu comunica suficient. Cand se da decizia de pensionare, sa se dea si formularul cum s-a facut calculul pensiei. Arhiva cartilor de munca este neutilizabila, nu este scanata. Statul a esuat in aceasta privinta. Dupa ce am conectat casele de pensii la REVISAL, voi incerca si la ANAF, acolo unde se vede clar cat a platit angajatorul.

Imi cer scuze public. Imi spun oamenii ca sunt umiliti, ca nu primesc raspunsuri de la Casele de pensii. Cu sase luni inainte de pensie, oamenii ar trebui sa-si puna la punct dosarul pentru a nu mai alerge dupa hartii.

Eu nu sunt Curtea de Conturi, nici Politia Romana. Ceea ce am gasit in sistem este un slab management.

Trebuie sa recunoastem ca o evaluare a persoanelor care intra in legatura cu oamenii este greu de facut. Daca nu ai o chemare in lucrul cu oamenii, deja am o problema. Am o problema cu managementul caselor de Pensii. Nu generalizez. In multe case de pensii, ne plangem ca e greu, dar nu gasim solutii. Este o problema de personal, dar si una de management”, a mai spus Violeta Alexandru.

Mai mult despre: ,


Comentarii: