Categories: news

Vlad Voiculescu, o noua veste despre „realizarile” guvernarii PSD-ALDE. O femeie a murit in spital din cauza lipsei unui medicament vital

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu anunta sambata intr-o postare pe Facebook ca o femeie a murit la spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline si ca nu este singurul caz grav, sustinand ca ministerul cunostea situatia, inclusiv cazul acestei femei.

„Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat in aceasta dimineata la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. Astazi, in Romania, tara cu a 3-a cea mai mare crestere economica de pe glob si cea mai mare din Europa”, scrie Voiculescu.

El sustine ca nu este singurul caz care era in stare grava si ca Ministerul stia atat despre problema in general cat si despre toate aceste cazuri, inclusiv al femeii, in mod specific.

„Femeia suferea de imunodeficienta primara. Nu mai primise imunoglobuline din iulie. Familia se pare ca a cautat solutii in Germania, sa le cumpere. Costau insa 1.200 de euro 5 flacoane (tratament lunar)”, precizeaza Vlad Voiculescu.

Ministerul Sanatatii anunta in 9 noiembrie, in urma unei intalniri a ministrului Florian Bodog cu producatorii de imunoglobulina, ca acestia au dat asigurari ca la jumatatea lunii pe piata vor intra 900 de flacoane de imunoglobulina utilizata la tratarea imunodeficientelor primare, fiind in derulare negocieri pentru un nou lot in luna decembrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de olandezi au sarbatorit Ziua Regelui, printr-o spectaculoasa defilare navala pe canalele din Amsterdam – VIDEO

Imbracati in culoarea nationala - portocaliu, dansand pe muzica si mancand produse de patiserie cu…

24 de minute ago

Presedintele Joe Biden a recunoscut, intr-un interviu radiofonic, ca a vrut sa se sinucida dupa moartea fiicei sale si a primei sale sotii

Presedintele Biden s-a alaturat vineri prezentatorului de radio Howard Stern pentru un interviu surpriza in…

54 de minute ago

Papa Francisc, in vizita la Venetia. Este prima calatorie a Suveranului Pontif, dupa sapte luni

Papa Francisc, in varsta de 87 de ani, este asteptat, astazi, la Venetia pentru prima…

55 de minute ago

Manifestatie a jurnalistilor mexicani, dupa ce un coleg al lor a fost asasinat pentru ca a publicat pe Facebook critici politice

Aproximativ cincizeci de jurnalisti mexicani au manifestat sambata dupa asasinarea colegului lor Roberto Carlos Figueroa…

O oră ago

Rusia, atacuri masive in zona Avdiivka. Ucrainenii spun ca scopul acestora este sa „paralizeze livrarile incarcaturilor militare”

Nu mai putin de 59 de atacuri inamice au respns fortele de aparare ucrainene, sambata,…

2 ore ago