Categories: politica

„Voi cere in Parlament excluderea din Jandarmerie a celui din imagine”. Anuntul unei senatoare, este indignata de actiunile jandarmului

Senatoarea USR Florina Presada anunta ca va face o interpelare in Parlament in legatura cu agresiunile comise de un jandarm, sambata seara, in timpul protestului din Piata Universitatii. Jandarmul a fost filmat lovind cu pumnul manifestantii.

„Sunt unii oameni care din cauza problemelor personale si ale vietii au ajuns sa doarma pe strada cersind din ochi mancare si haine. Si mai sunt unii oameni care datorita vietii au ajuns pe strada purtand o uniforma si bat oameni care cer niste drepturi democratice.

Voi face o interpelare Ministerului de Interne si voi cere sanctionarea cu excluderea din Jandarmerie a celui din imagine. Asemenea oameni nu pot inspira lege si siguranta. Sper ca doamna Carmen Dan sa se nu se ascunda in spatele sefului Liviu Dragnea si sa premieze prin tacere acest om care loveste alti oameni”, a scris Florina Presada pe Facebook.

Conducerea Jandarmeriei analizeaza imaginile, a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, adaugand ca este un caz individual si ca probabil acesta si-a pierdut calmul sub presiunea multimii.

Barbatul ii loveste puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care incearca sa forteze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment in care s-au produs violente in Piata Universitatii, unii dintre participanti sustinand ca la originea lor s-a aflat un grup de cateva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din randurile protestatarilor.

Reactiile insa sunt extrem de dure, in special pe pagina „Coruptia ucide”, unde unii dintre cei care comenteaza propun identificarea jandarmului sau depunerea unei plangeri pentru vatamare corporala.

O voce critica este si cea a politistului Marian Godina, care distribuie imaginea pe pagina sa de Facebook, insotita de comentariul: „Cand e nevoie de identificarea unui huligan, Jandarmeria Romana cere sprijinul populatiei. Pe al lor il vor identifica oare?”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

3 ore ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

2 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

5 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

3 ore ago

Violente ale politiei la Tbilisi, un europarlamentar cere retragerea statutului Georgiei de candidat la aderarea la UE

Dupa folosirea violentei de catre fortele de securitate din Tbilisi la un miting impotriva legii…

2 ore ago