Categories: politica

„Vom repara legile justitiei”. Stelian Ion, mesaj transant dupa discutia cu vicepresedintele Comisiei Europene, Vera Jourova

Aspecte privind Mecanismul de Cooperare si Verificare si nou infiintatul Mecanism privind Statul de Drept au fost printre temele discutate de ministrul Justitiei, Stelian Ion, cu Vera Jourova, vicepresedintele Comisiei Europene, in cadrul unei intalniri in sistem videoconferinta.

Potrivit unui comunicat al MJ, ministrul Justitiei a apreciat implicarea constanta a Comisiei Europene in procesul de reforma a justitiei din Romania si a precizat ca indeplinirea recomandarilor MCV reprezinta o prioritate a mandatului sau. De asemenea, a subliniat importanta instituirii, la nivelul Uniunii Europene, a Mecanismului privind Statul de Drept.

Oficialul european si-a manifestat intreaga disponibilitate de cooperare cu autoritatile romane, pentru a se asigura sustenabilitatea si stabilitatea procesului de reforma a justitiei din Romania. Progresele care se vor face in perioada urmatoare vor putea determina finalizarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, precizeaza Ministerul Justitiei.

„Este important sa vedem progrese sustenabile si ireversibile inregistrate de Romania. Succesul Romaniei inseamna succesul Comisiei Europene si al Uniunii, in ansamblu. Comisia este un sustinator al reformei justitiei din Romania’, a declarat vicepresedintele Jourova, citata in comunicat.

Ministrul Justitiei a exprimat intentia de a finaliza si transmite Parlamentului, in cursul lunii aprilie 2021, cele trei proiecte de legi ale justitiei, puse in dezbatere publica in septembrie 2020.

„Vom repara legile justitiei. Acest proces va implica sistemul judiciar si Parlamentul, in egala masura. Procesul legislativ, in sine, trebuie sa fie de calitate, caracterizat de dialog si asumare. Dorim sa ne atingem obiectivele, dar nu in defavoarea calitatii. Proiectele vor fi transmise, spre consultare, Comisiei Europene, Comisiei de la Venetia si GRECO. Contam in continuare pe sprijinul Comisiei Europene, care s-a dovedit a fi un partener de incredere”, a subliniat ministrul Justitiei, citat in comunicat.

AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: stelian ion

Recent Posts

„Nu ne vindem tara!”. Simion si activisti AUR, miting la Constanta. Au preluat tezele PSD-istilor

Copresedintii AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, au organizat sambata la Constanta un miting de…

6 ore ago

Ambasadorul UE in Cuba, sedus de regimul comunist de la Havana. A fost rechemat la Bruxelles

Ambasadorul Uniunii Europene la Havana a fost rechemat la Bruxelles dupa ce a semnat o…

6 ore ago

Seful DNA, interviu pentru EVZ-ul condamnatului Andronic: „Gata cu spectacolul catuselor, nu mai expunem pe nimeni”

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a acordat un interviu tocmai publicatiei Evenimentul Zilei, care…

9 ore ago

Codrin, dupa ce l-a vizitat iar pe Dragnea: „Sperantele multor romani se afla intr-o celula din penitenciarul Rahova!”

Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, anunta ca a fost din nou in vizita…

8 ore ago

„Specialistul” Rafila, acum un an: „Coronavirusul, o viroza banala, cel mult de severitate medie”

Specialistul numarul 1 al PSD in Sanate, Alexandru Rafila, declara in urma cu un an,…

9 ore ago

Stanga radicala din Germania si-a ales doua femei la conducere: „Traim intr-o societate de clase pe care criza sanitara o face si mai evidenta”

Partidul german Die Linke (stanga radicala) a ales sambata in fruntea sa un tandem feminin,…

9 ore ago