politica

Ziua Boicotului. Ciolacu, Ponta si Tariceanu blocheaza Parlamentul, le este frica de anticipate

Parlamentul se reuneste in sedinta comuna, luni, de la ora 16,00, pentru investirea noului Guvern Orban.

Potrivit regulamentului comun al Camerei Deputatilor si Senatului, pentru ca sedinta in care se va vota investirea Guvernului Orban II sa se poata desfasura, este nevoie de prezenta in sala a cel putin 233 de parlamentari, astfel incat sa se asigure cvorumul necesar sedintelor comune.

PSD, Pro Romania si ALDE au anuntat ca parlamentarii nu vor participa la sedinta.

„Decizia PSD este ca luni vom fi prezenti cu totii la grupurile parlamentare si nu vom participa la votul de investire a Guvernului Orban. Motivarea este clara: asteptam raspunsul Curtii Constitutionale, daca este constitutional, chiar daca este demis, un premier ramas interimar sa fie iar desemnat”, a spus, miercuri, presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Si liderul Pro Romania, Victor Ponta, a anuntat ca parlamentarii partidului nu doresc sa participe la „ceea ce este o piesa de teatru de prost gust”.

De asemenea, deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat vineri ca formatiunea pe care o reprezinta nu va participa la sedinta Parlamentului de luni, principalul motiv fiind ca asteapta raspunsul la sesizarea Curtii Constitutionale.

Liberalii doresc respingerea Cabinetului Orban II pentru a trece la alegerile anticipate. Pentru a pica la vot investirea Guvernului, este nevoie ca in favoarea lui sa voteze un numar mai mic de 233 de parlamentari.

In 10 februarie, premierul desemnat Ludovic Orban a depus la Parlament lista noului Cabinet, care cuprinde aceiasi ministri ca in Guvernul anterior, precum si programul de guvernare actualizat.

In 17, 18 si 19 februarie a avut loc audierea in comisiile parlamentare a ministrilor propusi. Doar patru ministri – Nicolae Ciuca, Bogdan Aurescu, Virgil Popescu si Adrian Oros – din cei 16 care au fost audiati in comisii au obtinut un aviz pozitiv din partea parlamentarilor, restul fiind avizati negativ. Avizul comisiilor parlamentare este consultativ.

Tot luni, Curtea Constitutionala va dezbate sesizarea referitoare la un conflict juridic de natura constitutionala intre presedinte si Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban din nou in functia de premier.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a „fracturat” limba romana in direct, la radio: „Avem varianta de feminin, acum in dictionarul ortopedic al limbii romane” – VIDEO

Ministrul Justitiei Alina Gorghiu a facut, miercuri, o gafa intr-o emisiune radio transmisa in direct,…

25 de minute ago

O noua „reusita” a guvernului Ciolacu: salile de pacanele, inchise la sate, se redeschid in orase

Salile de pacanele din localitatile mici au inceput sa se inchida rand pe rand, conformandu-se…

41 de minute ago

Imagini nerecomandate cardiacilor: turisti chinezi, blocati timp de o ora pe marginea unei stanci abrupte, din cauza supraaglomeratiei – VIDEO

Muntele Everest nu este singurul varf din lume care se confrunta cu supraaglomerarea. La inceputul…

56 de minute ago

Un fals guru indian, acuzat ca ar fi inselat mii de oameni cu „leacuri” capabile sa vindece cancerul si COVID

Autoritatile indiene l-au acuzat pe un fals guru, pe nume Baba Ramdev, de conduita penala…

O oră ago

Presedintele libertarian Javier Milei face minuni in Argentina: inflatia in aceasta tara a scazut de la 300% la doar 11% in doar cateva luni

Argentina a fost, de-a lungul timpului, o tara cu guverne falimentare, colapsuri economice si incapacitate…

2 ore ago