Categories: news

„30 de lei pentru caine”. RTV si Antena 3, amendate pentru dezinformarile privind protestele. Explicatie halucinanta a celor de la RTV

Posturile Antena 3 si Romania TV au fost amendate cu cate 50.000 de lei pentru modul in care au  reflectat protestele din 22 ianuarie, cand s-a afirmat ca protestatrii ar fi fost platiti cu 100 de lei, 50 de lei pentru copil si 30 de lei pentru caine. CNA a primit 690 de sesizari de la telespectatori, informeaza Pagina de Media.

De asemenea, B1 TV si Realitatea TV au primit cate o somatie.

Cei care au refuzat sa amendenze RTV si Antena 3 sunt Laura Georgescu, Monica Gubernat si Rasvan Popescu. Ulterior, Monica Gubernat a explicat motivul refuzului: „Constat cu mahnire ca ne transformam intr-o instanta care interzice dreptul la opinie. Nu mai facem distinctie.”

Cele doua somatii au fost votate de Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Borsos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, carora s-a alaturat si Rasvan Popescu. Si aici, Laura Georgescu si Monica Gubernat s-au abtinut de la vot.

Roxana Niculescu, director de programe la Romania TV, a sustinut ca postul a spus adevarul: „Nu o sa va spun decat un truism: Intr-o democratie, adevarul este al tuturor. Nu stiu de ce adevarul unora poate fi deasupra adevarului altora.”

Dorina Rusu a remarcat ca la Antena 3 au fost facute, in timpul reflectarii protestelor, afirmatii precum „incendiul a esuat, lovitura de stat continua” si s-a vorbit despre mineriada.

„Trebuie sa fim constienti: daca nu era prostia aia cu cainii, trei sferturi din agitatia produsa de modul in care s-a reflectat emisiunea in seara aia disparea. A fost getul de prostie pe care sa o preia partea celalta si sa o rostogoleasca, pentru ca este atat de caraghioasa incat chiar si cei care antipatizeaza mitingul s-au intrebat ce este cu tampenia asta.(…) Se discuta cu multa lejeritate despre lovitura de stat. Sugereaza cu prea multe lejeritate ca ar exista o legatura intre incendii, intre manifestatii, intre picarile de guverne si asa mai departe”, a spus Radu Herjeu despre Romania TV.

Radu Herjeu a fost cel care a propus somatiile pentru B1 TV, pentru burtiera „Razboi cu oamenii in strada” si pentru Realitatea TV, pentru ca in cadrul emisiunii despre proteste un invitat a folosit un limbaj injurios al unui invitat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

3 ore ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

2 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

5 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

3 ore ago

Violente ale politiei la Tbilisi, un europarlamentar cere retragerea statutului Georgiei de candidat la aderarea la UE

Dupa folosirea violentei de catre fortele de securitate din Tbilisi la un miting impotriva legii…

3 ore ago