Categories: opinii

5.000 de oameni foarte, foarte furiosi. Un semnal de alarma nu atat pentru Iohannis, cat mai ales pentru PSD

Aproximativ 5.000 de romani, sustinatori ai lui Klaus Iohannis, au decis sa-si manifeste revolta fata de desemnarea Vioricai Dancila ca premier prin a da „dislike” paginii de Facebook a presedintelui. Nu este doar un avertisment pentru Klaus Iohannis, ci si un puternic semnal catre PSD, care ar trebui sa fie cel mai ingrijorat.

Inainte de conferinta de presa de miercuri, Iohannis avea 1.816.114 like-uri. Acum, joi dupa-amiaza, mai sunt 1.811, 857, iar numarul scade in continuare. Sigur, acest gest ar putea sa para ridicol, propagandistii de la posturile penale subordonate PSD s-au si grabit sa ia peste picior faptul ca lui Iohannis ii scad numarul de like-uri. Insa in spatele fiecarui „dislike” este limpede ca se afla un om foarte, foarte dezamagit. Si mai mult decat atat, foarte furios.

Iohannis a mai trecut printr-o situatie asemanatoare atunci cand si-a manifestat sustinerea fata de Antena 3 in momentul in care ANAF a decis sa puna in aplicare decizia de confiscare a sediului Intact. In urma valului de nemultumire, manifestat si prin „dislike”-uri, presedintele a revenit cu precizari, spunand ca a inteles mesajul transmis de sustinatorii sai.

Ce ar trebui sa inteleaga de aceasta data presedintele Iohannis? Indiferent care i-au fost calculele, sustinatorii sai vad in acceptarea Vioricai Dancila o infrangere, o cedare nepermisa in fata unui lider politic tot mai de nesuportat. Mesajele lor, postate pe Facebook, sunt de o duritate extrema, daca nu ar fi scrise corect gramatical nu ar fi diferite cu nimic de cele ale fanaticilor din partidul lui Dragnea. Presedintele ar trebui sa-si dea seama ca o alta cedare in fata acestui partid profund corupt si putred, si mai ales in fata infractorului care il conduce, ii va fi fatala. Cei 5.000 de oameni reprezinta doar un varf, foarte vizibil si ascutit, al unei nemultumiri in crestere, care daca va fi accentuata cu „o noua sansa pentru PSD” va duce la prabusirea sanselor sale pentru un nou mandat.

Pe de alta parte, PSD si propagandistii sai nu au niciun motiv sa ranjeasca satisfacuti pe ecranele posturilor de televiziune subordonate, care titreaza ca „Iohannis isi pierde sustinatorii”. Daca oamenii astia sunt atat de furiosi incat se dezic de cel pe care l-au aparat si sprijinit cu toate fortele, atunci ura lor fata de PSD si sefii sai populisti si analfabeti a ajuns la un nivel urias. Este la un pas de a se tranforma intr-un tsunami care sa-i mature pe pesedisti, cu tot cu secretarele blonde, de prin birourile unde sobolanesc la caldura pe bani multi.

Sunt doar 5.000, ce conteaza, ar putea pufni dispretuitor pesedistii. Revolutiile au inceput peste tot cu o mana de oameni foarte, foarte furiosi. Este de ajuns ca „decat” cateva mii sa dea drumul furiei in strada pentru a scapa o data pentru totdeauna de aceste lacuste hamesite si efectul de contagiune va fi devastator pentru PSD. Mai tineti minte imaginile din Piata Victoriei din februarie 2017? Vor parea doar o vanticel de seara pe langa vijelia care se va porni.

Este o radicalizare tot mai accentuata in societate iar PSD arata ca nu intelege nimic. Explozia nu este departe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

10 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

10 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

10 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

10 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

10 ore ago