Categories: externe

Actiuni fara precedent ale armatei ruse in Marea Neagra. Avertisment al comandantului fortelor navale ale SUA din Europa

Activitatea navala desfasurata in ultima vreme de marina militara rusa in zona Europei este superioara celei din timpul Razboiului Rece, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Reuters, amiralul american Michelle Howard, care conduce fortele navale ale SUA in Europa si Africa si comandamentul militar al NATO de la Napoli.

Ea a subliniat ca armata rusa si-a intensificat operatiunile navale in ultimii ani, desi flota militara a Rusiei este mai redusa ca dimensiuni fata de cea a fostei Uniuni Sovietice.

Michelle Howard si-a sustinut afirmatia dand ca exemple trimiterea portavionului Amiral Kuznetov in Marea Mediterana, intensificarea activitatii de patrulare in Atlanticul de Nord si in regiunea Arctica, deplasarile de submarine in Marea Neagra si desfasurarea semnificativa de submarine ruse in afara zonelor limitrofe Rusiei.

Rusia ‘are o marina militara globala, inteleg acest lucru, dar activitatea in acest teatru de operatiuni a sporit substantial in ultimii ani’, a insistat Michelle Howard, citat de Agerpres. Ea a avertizat in acest context ca exista riscul ca statele membre ale NATO sa-si concentreze atentia pe zonele aflate in proximitatea lor si astfel sa neglijeze operatiunile desfasurate de armata rusa in alte spatii.

De asemenea, Michelle Howard a mai remarcat faptul ca manevrele navale ale armatei ruse sunt sincronizate cu atacurile cibernetice tot mai persistente venite dinspre Rusia si cu incursiunile periculoase ale avioanelor militare ruse in apropierea navelor armatei americane sau ale altor state membre NATO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

45 de minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

4 ore ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

18 minute ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

2 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

O oră ago

Tarile G7 au convenit sa inchida centralele electrice pe carbune fara dispozitive de captare carbonului pana in 2035

Tarile G7, reunite in Italia, au decis marti sa inchida treptat centralele electrice pe carbune…

O oră ago