politica

Aiurelile PSD din motiunea de cenzura: „Peste 100.000 de romani au fost izgoniti din tara in 2020 de actuala guvernare”. Citu a devenit premier pe 23 decembrie 2020

Motiunea de cenzura pe care PSD a depus-o miercuri la Parlament contine pasaje halucinante, in care Florin Citu este acuzat de fapte care s-ar fi petrecut de fapt in timpul Guvernului Orban.

Motiunea se intituleaza „Romania esuata. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Citu”. Insa, in motiune, i se reproseaza lui Citu fapte care ar fi fost comise de fapt de fostul premier Ludovic Orban. „In anul 2020, peste 100.000 de romani au plecat, izgoniti de guvernarea pe datorie si de teama de a li se confisca viitorul. Femeile se tem sa mai nasca copii intr-o tara nesigura. In 2020, s-au nascut cei mai putini copii din 1930 incoace. Un alt record istoric negativ ‘fantastic’, domnule Citu!”, se afirma in motiunea PSD. Insa Citu a fost instalat ca premier abia pe 23 decembrie 2020.

Iata cateva pasaje halucinante din motiunea PSD:

– Suntem martorii unei Guvernari cu Zero credibilitate interna si externa.

– Astazi, fiecare roman este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei). Mai mult, Guvernul pregateste un nou imprumut de 15 miliarde euro prin PNRR. Fiecare roman va mai datora in plus peste 2.500 de euro dupa ce Guvernul va lua si acest credit. Iar pretul acestui nou imprumut este chiar SARACIREA romanilor! Ceea ce nu vreti sa stie tara este ca acest credit anuleaza venituri de peste 14 miliarde euro. Vorbim despre confiscarea a peste 9,5 miliarde euro din veniturile suplimentare pe care pensionarii le-ar fi primit pana in 2024, daca Legea 127/2019 ar fi fost aplicata. Apoi, de confiscarea a aproape 3 miliarde de euro din veniturile suplimentare pe care le-ar fi primit copiii pana in anul 2024, daca Legea privind dublarea alocatiilor ar fi fost aplicata. Plus confiscarea a peste 1,5 miliarde euro din veniturile medicilor si profesorilor care au asteptat aplicarea Legii 153/2017 a salarizarii unitare in sectorul public. Si care inca mai asteapta.

Ce va genera aceasta confiscare? Saracie si datorie. Romani alungati din tara, pentru ca aici nu mai au decat perspectiva austeritatii. In anul 2020, peste 100.000 de romani au plecat, izgoniti de guvernarea pe datorie si de teama de a li se confisca viitorul. Femeile se tem sa mai nasca copii intr-o tara nesigura. In 2020, s-au nascut cei mai putini copii din 1930 incoace. Un alt record istoric negativ ”fantastic”, domnule Citu!

– Nu v-a fost de ajuns inghetarea veniturilor – salarii, pensii, alocatii! Folosind-o pe post pe oracol al groazei pe Raluca Turcan, le dati acum lovitura de gratie romanilor prin cresterea varstei de pensionare pana la 70 de ani! La cat a scazut speranta de viata de cand guvernati, o sa transformati pensia direct in ajutor de inmormantare! Iar, prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat, veti lovi in mod neghiob, tot in domenii ca sanatatea si educatia, unde criza de personal era rezolvata inclusiv prin angajarea unor profesionisti aflati la pensie.

– Stiti doar o singura placa: taieri, austeritate, saracie! Pentru romani, nu si pentru voi sau firmele voastre de casa! Aceasta este strategia dictata, robotic, de la Cotroceni si executata la Palatul Victoria in stilul ”fantastic”, a la Citu!

Citeste AICI motiunea integrala a PSD.

Motiunea de cenzura a PSD, „Romania esuata. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Citu”, a fost depusa miercuri la Parlament de Sorin Grindeanu, Alfred Simonis si Lucian Romascanu.

”Am depus motiunea de cenzura”. El a sustinut ca ”Guvernul actual este un dezastru pentru romani si pentru firnele romanesti”, iar PNRR este un dezastru.

”Au fost inghetate pensiile, au fost inghetate salariile, au fost inghetate alocatiile, iar pe partea cealalta, in PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru Romania si bani foarte multi pentru clientela lor politica. Romanii, in aceste luni, au saracit, doar in mintea premierului Citu romanii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, pretul pe litrul de benzina a ajuns la sase lei, 70% dintre romani spun in acest moment ca Romania merge intr-o directie gresita. Speram ca printre cei 70% sa se gaseasca si parlamentari ai actualei coalitiei de guvernare care sa voteze. Eu as afce un apel la ei, sa faca ceea ce e corect pentru Romania, si anume sa trimita in istorie acest premier extrem de arongant (arogant!) si care poate sa stea de acum incolo de veghe in lanul de lavanda, ca tot vedem ca a ajuns cu vaccinarea in lanul de lavanda”, a adaugat el.

El a precizat ca PSD conteaza si pe voturile AUR pentru motiune. El a precizat ca „sunt sanse de 50-50 ca motiunea sa treaca”.

Citeste si: Senatorul „chilotilor” din Cancan, numit purtator de cuvant al PSD. Ciolacu isi impune oamenii in fruntea partidului

Motiunea urmeaza sa fie prezentata miercuri in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, iar Birourile permanente reunite vor decide cand va fi dezbatuta si votata aceasta.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

49 de minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

O oră ago

ISW: Este putin probabil ca Rusia sa obtina castiguri semnificative pe termen scurt in apropiere de Avdiivka, in ciuda retragerii limitate a Ucrainei

Este putin probabil ca fortele rusesti sa realizeze o "patrundere semnificativa din punct de vedere…

2 minute ago

SUA si China vor purta primele discutii privind inteligenta artificiala in „urmatoarele saptamani”, in contextul in care TikTok se afla in impas

Statele Unite si China vor purta primele discutii la nivel inalt privind inteligenta artificiala in…

4 minute ago