externe

Bloomberg: Nici cei mai apropiati colaboratori ai lui Putin nu cred in teoria implicarii Ucrainei in atacul terorist de la sala Crocus

Membrii cercului intim al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, nu sunt de acord cu teoriile acestuia cu privire la posibila implicare a Ucrainei in atacul terorist din 22 martie de la sala de concerte Crocus, afirma surse confidentiale din anturajul presedintelui rus, citate de canalul media Bloomberg.

In ciuda acestui fapt, liderul Rusiei este hotarat sa foloseasca atacul terorist pentru a-i mobiliza pe compatrioti in jurul conflictului din Ucraina. Bloomberg relateaza ca oficialii de la Kremlin au fost luati prin surprindere de esecul serviciilor de securitate de a preveni atacurile asupra civililor.

Cu toate acestea, principalii aliati ai lui Putin ii accepta cu usurinta teoria. Potrivit Bloomberg, Putin ar putea folosi acest lucru pentru a anunta un alt val de mobilizare in Federatia Rusa.

Serviciul de informatii al Apararii din Ucraina (DIU) a declarat ca atacul terorist a fost o provocare deliberata a regimului lui Putin, care a fost anticipata de comunitatea internationala. Mihailo Podoliak, consilier al sefului biroului presedintelui ucrainean, a declarat ca Ucraina nu a avut nimic de-a face cu atacul.

Casa Alba a declarat ca nu a vazut nicio dovada a implicarii Ucrainei in atacul care a provocat moartea a zeci de persoane.

Statele Unite nu au nicio indoiala ca ISIS a fost implicat in atacul terorist si avertizase in prealabil Rusia cu privire la amenintarea unui astfel de atac.

ISIS a numit atacul terorist asupra salii de concerte Crocus drept „cel mai brutal atac al lor din ultimii ani” si a postat fotografii ale teroristilor. Imbracamintea acestora se potriveste cu cea a detinutilor ale caror fotografii au fost postate de FSB.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

12 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

12 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

12 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

12 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

12 ore ago