Cristache isi anunta demisia de la TVR: „Am avut cea mai curajoasa emisiune de dezbatere”

politica

Ionut Cristache a anuntat, duminica, pe Facebook ca demisioneaza de la TVR. El realiza o emisiune de politica in care principalii invitati erau din zona PSD si anti-DNA.

„Dupa 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publica a ajuns la final! Va multumesc pentru mesajele, telefoanele, intrebarile, toate cate au venit in aceasta perioada! Nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica! Ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata!

Raman cu satisfactia construirii unui brand, #Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere! Nu am construit-o singur ci impreuna cu o mana de oameni carora le multumesc! Dar, in special, va multumesc dumneavoastra! O emisiune fara public nu are misiune si voi ati fost numerosi indiferent de ora, format sau context! Nu stiu ce va fi, nu stiu ce urmeaza, va tin la curent! Ma inclin!”, a anuntat Cristache pe Facebook.

Citeste si: Ciolacu, furios ca TVR i-a anulat emisiunea cu Cristache, s-a dus la RTV: „Nemernicie, abuz, nu avem dreptul sa vorbim”

In august anul trecut, Ionut Cristache a pierdut definitiv procesul cu TVR prin care cerea ca emisiunea sa sa fie mutata inapoi in prime time, de la ora 21.00.

„Respinge apelul ca nefondat. Obliga apelantul la plata catre intimata a sumei de 2.000 lei cheltuieli de judecata reprezentand onorariu de avocat. Definitiva. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa”, este minuta tribunalului.

Ionut Cristache a fost reprezentat in procesul pe care l-a intentat TVR de un apropiat al lui Dan Voiculescu, avocatul Mihai Mustaciosu, au anuntat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Citeste si: Salariul lui Cristache la TVR: 8.000 euro/lunar in mana. El sustine ca „lupta pentru principii”

Cristache a dat in judecata conducerea TVR dupa ce emisiunea sa, Romania 9, a fost mutata la ora 17.00. El a fost reprezentat in proces de avocatul Mihai Mustaciosu. Mustaciosu a fost seful departamentului juridic al Partidului Conservator partid controlat de Dan Voiculescu. In 2013, Mustaciosu se declara ingrijorat de numarul mare de denunturi la DNA, conform unui articol publicat atunci de hotnews.ro.

„Denunturile privind cazurile de coruptie s-au inmultit in ultimul timp. Este important ca cercetarea lor sa se faca corect si cu discernamant. Altfel, ne vom trezi cu un dezechilibru major in Justitie, ceea ce va provoca sincope previzibile la nivelul societatii si al statului. Judecatorii sunt raspunzatori in fata legii ca orice alt cetatean, insa e important sa fim siguri ca nu exista un plan deliberat pentru vulnerabilizarea lor”, acuza Mustaciosu.

De asemenea, Mustaciosu l-a reprezentat in procese si pe Victor Ciutacu, o alta fosta vedeta a postului Antena 3. Cu ajutorul lui Mustaciosu, Ciutacu a castigat in 2011 procesul de calomnie intentat Sorinei Matei.

Cristache, provenit de la Antena 3, a fost acuzat deseori de alti jurnalisti si analisti ca a promovat interesele lui Voiculescu in emisiunile sale de la TVR. Cristache are o agenda anti-DNA, invitand in emisiunile sale numerosi condamnati cu gulere albe.

Citeste si: Noua „Romania 9” de la TVR. Cristache ataca jurnalisti de la G4 Media si chiar din TVR: „Propagandisti, vor sa anuleze cultura rusa”

Mai mult despre:

Comentarii: