externe

Brexit-ul ar putea fi anulat. Primarul Londrei solicita organizarea unui nou referendum: „Efecte grave asupra UK”

Sadiq Khan, primarul Londrei, a lansat un apel la organizarea unui nou referendum privind apartenenta Marii Britanii la Blocul comunitar, insistand ca britanicii trebuie sa aiba sansa de a decide daca doresc sa ramana in Uniunea Europeana, informeaza cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

Intr-un editorial publicat sambata seara in The Observer, Khan afirma ca „timpul se scurge cu rapiditate” si Cabinetul condus de Theresa May pare sa fie „nepregatit si depasit”.

Primarul Londrei a mai avertizat ca in acest moment Marea Britanie are in fata doua posibilitati: un acord nefavorabil pentru Regatul Unit, ori parasirea Blocul comunitar fara un acord cu UE.

„Ambele sunt incredibil de riscante si nu cred ca Theresa May are mandatul de a se juca atat de flagrant cu economia si mijloacele de trai ale oamenilor”, sustine Khan.

Esecul de negocia un acord cu UE ori o intelegere nefavorabila ar putea avea efecte grave asupra Marii Britanii, inclusiv pierderea a 500.000 de locuri de munca, o criza de personal in spitale, pierderi pentru mediul de afaceri britanic, iar politia ar trebui sa se pregateasca de tulburari civile, a avertizat primarul, membru al Partidului Laburist, aflat in opozitie.

Sadiq Khan a mai afirmat ca propune „un vot public privind orice acord de Brexit obtinut de Guvern, sau un vot privind un Brexit fara acord daca nu este obtinut, alaturi de optiunea ramanerii in UE”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

14 minute ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

9 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

10 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

12 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

13 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

13 ore ago