Categories: news

Bucuresti, capitala kitschului. Ornamentele de Paste cu care Firea a impanzit orasul i-au ingrozit pe bucuresteni: „O sa se sperie copiii” – Galerie foto

Imagini cu oua uriase si iepuri gigantici, ornamente de Pasti instalate de Gabriela Firea in Bucuresti, au devenit virale pe retelele de socializare. „Kitsch” este cuvantul care revine cel mai des in comentariile bucurestenilor.

Luminite, oua gigantice, iepuri spanzurati deasupra bulevardelor, iepuri trasi in trasura de gaini, oameni costumati in iepuri, iata imaginile pe care sute de bucuresteni le distribuie ingroziti pe retelele de socializare. Asa a dorit primarul Gabriela Firea sa arate capitala cu ocazia sarbatorii de Paste din acest an.


Foto: Octav Ganea/Inquam Photos


Foto: Victor Cozmei


Foto: Octav Ganea/Inquam Photos


Foto: Octav Ganea/Inquam Photos


Foto: Mircea Marian

Comentariile bucurestenilor oscileaza intre groaza si ironie.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca iluminatul festiv de Paste din Bucuresti ar uma sa coste in jur de 176.300 euro, beculetele costand 1.300 de euro, iar manopera si energia electrica, aproximativ 175.000 de euro.

„Iluminatul festiv, incluzand aici beculetele – in jur de 1.300. Manopera si energia electrica – 175.000 de euro. (…) Stiu ca este un proiect al primariei Capitalei, a fost o solicitare a mai multor cetateni sa avem un oras curat si de asemenea, infrumusetat, si cu siguranta vom face tot ceea ce este posibil astfel incat si costurile sa fie unele reduse. Avand in vedere cat de multe economii am facut la buget in aceasta perioada, cred ca putem sa alocam o suma mica si pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste”, a explicat Firea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago