politica

Budai a fost cel mai mediatizat ministru PSD la TV si in luna decembrie. RTV si Antena 3, campioane la interviuri cu Budai

Marius-Constantin Budai, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, a fost cel mai mediatizat ministru PSD in decembrie, arata un studiu MediaTrust transmis redactiei.

Budai a fost citat in 436 materiale la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, fiind primul cel mai mediatizat ministru PSD la TV. Varful vizibilitatii se inregistreaza in data de 12 decembrie iar materialele in care Marius-Constantin BUDAI a fost mentionat se refera la punctul de pensie care se va majora de la 1 ianuarie cu 12.5%, alocatiile se vor indexa cu rata inflatiei pe anul trecut iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei brut, de la 2550 de lei cat este acum.

Alte materiale se refera la acordarea voucherelor pentru alimente in valoare de 250 de lei, acestea urmand a ajunge o data la 2 luni in buzunarele celor cu venituri de pana in 1700 de lei.

Potrivit mediaTRUST, fiecare roman a putut auzi mesajele ministrului in medie de peste 4 ori intr-o luna (75,361,000 contacte).

Cele mai multe referinte despre ministrul Muncii au fost difuzate de Romania TV (149), ANTENA3 CNN (68), Euronews Romania (50), B1TV (42), Digi24 (38).

Citeste si: Budai, cel mai mediatizat ministru la TV si in presa scrisa in luna noiembrie. Cine a fost cel mai mediatizat din partea PNL

Adrian Caciu, ministrul Finantelor, a fost mentionat in 386 materiale la posturile TV monitorizate de mediaTRUST in perioada 1-31 decembrie 2022. Materialele in care acesta a fost mentionat au avut ca subiect guvernul Ciuca, precum si activitatea in calitate de ministru al Finantelor. Cele mai multe materiale in care a fost mentionat Adrian CACIU au aparut in data de 12 decembrie, ca urmare a dezbaterii bugetului in Parlament, pentru anul 2023.

Dupa cum a calculat mediaTRUST, audienta insumata a informatiilor despre ministrul Finantelor arata ca fiecare roman a intrat in contact cu mesajele acestuia in medie de peste 2 ori in luna decembrie (ajungand la 43,837,000 de contacte).

Cele mai active surse TV cu materiale despre ministrul Finantelor in perioada monitorizata de mediaTRUST, 1-31 decembrie 2022: ANTENA3 (69 referinte), Digi24 (62), Euronews Romania (58), Romania TV (41), B1TV (33).

Acestia sunt urmati de Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, citat in 346 materiale jurnalistice pe TV. Acesta a inregistrat un varf al vizibilitatii in data de 5 decembrie, in contextul lansarii in dezbatere publica a proiectului sistemului de coplata in sistemul sanitar.

Numarul de referinte la TV pe parcursul lunii decembrie se traduce prin faptul ca mesajele despre acesta au ajuns la fiecare roman de peste 3 ori (57,467,000).

Sursele TV cele mai active in mentionari cu privire la Alexandru RAFILA au fost Romania TV, cu 64 de materiale, ANTENA3 CNN (60), Euronews Romania (56), Digi24 (40), Realitatea Plus (18).

Sorin Mihai Grindeanu a fost citat in 283 materiale TV, Petre Daea a fost mentionat in 177 materiale TV, in timp ce despre Gabriela FIREA au fost difuzate 116 materiale in cadrul buletinelor de stiri de la TV in perioada monitorizata de mediaTRUST. Angel Tilvar a fost mentionat in 91 materiale TV iar Florin Marian SPATARU si Lucian ROMASCANU au fost citati in 87 respectiv 14 de materiale.

Citeste si: Ciuca nu mai vrea sa-l vada pe Budai toata ziua la televizor: „Am avut aceasta discutie, sa nu aparem atat de mult la TV”

Membrii Cabinetului Ciuca au inregistrat in perioada 1-31 decembrie 2022, un numar de 4.522 referinte pe posturile TV monitorizate de mediaTRUST.

Dintre acestia, ministrii PNL inregistreza 2.139, cel mai mare numar de mentiuni in materialele TV monitorizate de mediaTRUST.

La nivelul audientei pe TV, in perioada monitorizata de mediaTRUST, 1-31 decembrie 2022, se identifica prezenta ministrilor PNL pe prima pozitie – dupa cum a calculat mediaTRUST, fiecare roman a intrat in contact cu mesajele transmise de PNL la TV in medie de peste 18 ori pe luna (ajungand la 311,600,000 de contacte), urmati de ministrii PSD, cu 1.936 mentiuni la TV, ceea ce se traduce prin faptul ca mesajele PSD au ajuns la fiecare roman de aproape 18 ori pe luna (302,227,000 contacte). Ministrii UDMR sunt citati in 447 materiale TV. Astfel, potrivit mediaTRUST, audienta insumata a mentiunilor despre ministrii UDMR a fost receptionata de fiecare roman in medie de peste 3 ori intr-o luna (61,444,000 contacte).

Lucian Nicolae BODE a fost cel mai mediatizat ministru in materialele TV monitorizate de mediaTRUST in luna decembrie, urmat de Virgil-Daniel POPESCU.

Varful vizibilitatii se inregistreaza in data de 9 decembrie 2022, in contextul blocarii aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Potrivit mediaTRUST, fiecare roman a interactionat cu mesajele ministrului precum si cu referinte la activitatea acestuia, de peste 5 ori intr-o luna (92,995,000 contacte).

Sursele TV cele mai active in mentionari cu privire la Lucian Nicolae BODE au fost: B1TV (137), Euronews Romania (101), Digi24 (84), ANTENA3 CNN (77), Realitatea Plus (38).

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

O oră ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

40 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

5 ore ago