Categories: news

Bulgaria i-a expediat inapoi cu o „VITEZA record pentru Europa” pe migranti

Bulgaria si-a aratat duminica hotararea de a impiedica tranzitarea migrantilor din Grecia pe teritoriul sau, luand decizia de a-i retrimite in statul vecin pe 56 de afgani ascunsi intr-un tren si pregatindu-se sa procedeze in mod similar in cazul a circa 40 de irakieni si sirieni, relateaza duminica AFP, citata de Agerpres.

„Readmisia a fost realizata cu o viteza record pentru Europa”, si-a exprimat satisfactia prim-ministrul Boiko Borisov la finalul unei reuniuni a politiei de frontiera si a unei unitati a armatei la Blagoevgrad.

„Le-am trimis un semnal puternic traficantilor care abuzeaza de acesti nefericiti”, a subliniat ministrul de interne Rumiana Bacivarova.

Dupa evacuarea in aceasta saptamana a taberei de la Idomeni, la frontiera greco-macedoneana, autoritatile bulgare au interceptat sambata pentru prima data doua grupuri de migranti la frontiera greaca.

Un numar de 56 de afgani gasiti sambata intr-un tren de marfuri au fost retrimisi in Grecia in aceeasi zi. In jur de 40 de alti migranti — sirieni si irakieni — fac obiectul unei anchete si vor fi retrimisi intr-o saptamana, a precizat Borisov.

Migrantii, care le-au platit traficantilor 200 de euro de persoana, credeau ca vor trece in Macedonia, a mai relatat el.

O unitate de 65 de militari dotati cu autovehicule de teren va fi desfasurata pe partea occidentala a frontierei greco-bulgare pentru a sustine politia de frontiera in cazul unui aflux de migranti, a adaugat prim-ministrul bulgar.

Bulgaria are o frontiera de 493 km cu Grecia si de 259 km cu Turcia.

Dupa ce a ridicat un gard de 120 km in partile cele mai vulnerabile ale frontierei sale cu Turcia, Bulgaria a impiedicat in ultimele zece zile doua tentative de trecere a catorva zeci de migranti in trenuri de marfa cu destinatia Germania sau Ungaria prin punctul de trecere a frontierei bulgaro-turc Kapitan-Andreevo.

Bulgaria a inregistrat intre ianuarie si aprilie 5.010 solicitanti de azil — afgani, irakieni si sirieni — majoritatea migranti clandestini interceptati pe teritoriul sau. De asemenea, Bulgaria a primit 242 de migranti retrimisi din Germania, Austria si Norvegia, unde au ajuns dupa ce au fost inregistrati in Bulgaria, a anuntat directoarea Agentiei pentru refugiati, Petia Parvanova.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O britanica in varsta de 82 de ani a ramas somera pentru prima oara in viata ei, dupa ce magazinul unde lucra din 1956 s-a inchis

O pensionara care a lucrat in acelasi magazin de incaltaminte Clarks timp de 68 de…

47 de minute ago

Die Welt: Rusia si Ucraina au fost la un pas de a ajunge la un acord de pace, in primavara lui 2022

Publicatia germana Die Welt scrie ca un acord de pace ar fi putut fi semnat la…

O oră ago

Ceasul de aur purtat de cel mai bogat pasager de la bordul Titanicului va fi vandut la licitatie

Un ceas de aur purtat de John Jacob Astor IV, membru al bogatei familii Astor…

O oră ago

Aventurile velierului Belem, nava monument national care va aduce flacara olimpica in Franta

Misiunea de a transporta flacara olimpica din Grecia in Franta a fost incredintata velierului Belem,…

2 ore ago

Nou record mondial: un barbat din Ghana a imbratisat 1.123 de copaci intr-o ora, pentru a creste constientizarea protejarii mediului

Un barbat din Ghana care studiaza silvicultura in statul american Alabama a stabilit un record…

2 ore ago

Nou scandal de proportii la AUR: candidatul la primaria sectorului 6 si-a dat demisia din partid si afirma ca „AUR e o iluzie dirijata de un Gunoi!”

Desemnat in luna martie de AUR drept candidat la Primaria Sectorului 6, Valentin Florea si-a…

2 ore ago