externe

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de weekendul trecut, dupa ce o investigatie a confirmat ca alti trei alergatori au incetinit pentru a-l lasa sa castige cursa. Toti patru au fost descalificati si au fost nevoiti sa returneze medaliile si premiile in bani, potrivit The Guardian.

Imaginile cu ultimele momente ale cursei, care au fost distribuite online, au aratat trei alergatori africani lasandu-l pe He, cel mai bun alergator de cursa lunga din China, sa treaca inaintea lor cu putin timp inainte de a ajunge la linia de sosire.

Cei trei alergatori si-au redus in mod deliberat ritmul, potrivit unui comunicat al unei comisii infiintate pentru a investiga cursa. Comitetul special a spus ca patru alergatori au fost angajati initial ca „pacesetteri” sau „iepuri” (sportiv care tine ritmul pentru cei care concureaza) de catre un sponsor, dar ca principalii organizatori ai cursei nu stiau acest lucru. Unul dintre pacesetteri nu a terminat cursa.

In declaratie organizatorii nu recunosc trucarea cursei, dar au publicat scuze. Ca pedeapsa, Zhong’ao Lupao Sports Management Co, principalul organizator, si-a pierdut dreptul de a gazdui semimaratonul de la Beijing.

Unul dintre alergatori declarase pentru BBC Sport Africa ca i-a permis lui He sa castige pentru ca fusesera angajati ca „pacesetteri” si nu incercau sa castige cursa. „Nu am fost acolo pentru a concura. Treaba mea a fost sa stabilesc ritmul si sa-l ajut pe tip sa castige, dar, din pacate, nu si-a atins obiectivul, care a fost sa doboare recordul national”, a spus Willy Mnangat din Kenya.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Carstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Carstoiu,…

O oră ago

Spitalul Militar Cluj: „Actorul Florin Piersic nu a contactat nicio infectie nosocomiala pe timpul internarii in spitalul nostru”

Spitalul Militar Cluj a transmis joi ca actorul Florin Piersic "nu a contactat nicio infectie…

10 minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

RTV anunta un „spectacol de inalta tinuta” de Paste. Invitati: Vali Vijelie, Marian Mexicanu si Pomohaci. „Pahare, nu te goli!” – Video

Postul Romania TV sustine ca de Paste va avea un "program extraordinar", "un spectacol de…

45 de minute ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

3 ore ago

PSD Prahova si-a schimbat candidatul la o primarie cu nevasta acestuia. Candidatul are condamnare penala

Organizatia PSD Prahova a schimbat pe ultima suta de metri candidatura pentru Primaria comunei Sotrile…

2 ore ago