Categories: news

Cel mai curajos ministru. Ghinea dezvaluie o noua MANARIE Ponta-Ghita. 38 de milioane euro, cu „dedicatie”

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,  anunta ca a sesizat DNA in legatura cu  modul in care a fost achizitionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestioneaza fondurile europene de mediu.

Valoarea contractului a fost de 38 de milioane de euro si a fost acordat cu „dedicatiei”, spune Ghinea. Softul extrem de scump a fost receptionat si fara a fi testat.

„Suspiciunea noastra legitima este ca s-a creat un contract doar pentru ca o firma sa ia acest proiect, ceea ce nu este deloc in regula. Asta e ce putem dovedi noi pe traseul actelor, mai departe daca a fost cu intentie sau nu… e treaba organelor de drept penal”, a declarat Ghinea pentru Digi24.

Ministrul dezvaluie ca firma careia i s-a acordat contractul ii apartine lui Sebastian Ghita. „Este o asociere de firme, printre care si firma One Expert a domnului Sebastian Ghita. Nu ministrii semneaza direct, sunt presiuni care se fac direct la autoritatile de management, iar partea contractanta este autoritatea de management”.

Ghita a reactionat exterm de dur. El a trimis o declaratie unui site apropiat de PSD in care il acuza pe Ghinea ca a „sifonat” fonduri europene.

„M-am uitat cu atentie la acest personaj Ghinea. Inteleg acum clar faptul ca acest om este de o impostura incredibila. In ultimii 3 ani domnul Ghinea si CRPE, ONG-ul dansului au incasat peste 4 milioane de euro din bani publici”, a spus Ghita pentru stiripesurse.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

10 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

10 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

13 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

10 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

10 ore ago