politica

Chirieac saliveaza deja: „Scaunul presedintelui Iohannis atarna de un fir de ata. Va trebui sa demisioneze daca afirmatia sa va fi taxata de vreuna dintre organizatiile evreiesti internationale”

Analistul pro-PSD Bogdan Chirieac sustine ca afirmatia lui Klaus Iohannis privind o „intelegeri” intre Liviu Dragnea si „evrei” este foarte grava putandu-se ajunge chiar si la demisia presedintelui.

“’Cine stie ce intelegeri secrete face domnul Dragnea, acolo, cu evreii’ a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, la o intalnire cu ziaristii. Daca ambasada Israelului la Bucuresti, guvernul israelian sau una dintre organizatiile evreiesti internationale vor taxa afirmatia ca fiind antisemita, practic presedintele Iohannis trebuie sa demisioneze”, sustine Chirieac intr-un text publicat pe DC News.

„Cat este el de neamt, niciun stat occidental nu-l va mai avea partener de dialog. Situatia este atat de grava incat, intr-o declaratie facuta dupa aproximativ 2 ore, presedintele Iohannis a dezavuat faptul ca ar fi antisemit, motivand ca a fost premiat de mai multe organizatii internationale evreiesti si si-a cerut scuze public tuturor celor care ar putea fi jigniti de declaratia sa.

(…) Organizatiile evreiesti sunt, pe buna dreptate, extrem de sensibile la astfel de derapaje. Cu siguranta, presedintele nu a dorit sa jigneasca si sa faca o declaratie politica antisemita capabila sa-i incheie brusc cariera politica si sa arunce Romania intr-un con de umbra din care este nevoie de ani de zile pentru a se mai putea iesi”, „, mai scrie Chirieac.

Presedintele Klaus Iohannis si-a cerut scuze, dupa ce a declarat, joi la Bacau, ca „cine stie ce intelegeri secrete face cu evreii” presedintele PSD Liviu Dragnea, in cadrul vizitei din Israel.

„Nu stiu pe ce se bazeaza aceste critici, in afirmatia mea nu am folosit notiuni peiorative, dar daca cineva s-a simtit ofensat, imi cer scuze fata de acestia, iar declaratia nu a fost o declaratie, ci o intrebare retorica si cat am spus, atat am vrut sa spun (…) In niciun caz intrebarea nu a fost cu iz de a jigni comunitatile evreiesti sau statul Israel. Intrebarea mi-am pus-o pentru ca o persoana din Romania s-a dus in acea tara nu stim de ce, se intalneste nu stim cu cine si nu stim ce intelegeri vor face”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, la Bacau.

Seful statului l-a criticat si pe Liviu Dragnea ca a comentat situatia ambasadei din Israel.

„Tocmai de aceea vizita acelui personaj nu a fost mediatizata deloc, mi-am pus si eu ca si alti politicieni intrebarea ce intelegeri ar putea sa faca. Intrebarea retorica nu era cu iz de a jigni”, a mai spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O femeie de afaceri din Franta i-a lasat toata averea ei, cotata la aproape 3 milioane de euro, menajerei thailandeze, inainte de a se sinucide

O femeie de afaceri franceza i-a lasat mostenire bunuri in valoare de aproximativ  3milioane de…

10 minute ago

Secretarul general al ONU avertizeaza Israelul ca „invadarea orasului Rafah ar fi intolerabila”

"Invadarea" orasului Rafah, din sudul Fasiei Gaza, unde Israelul a promis ca va desfasura o…

25 de minute ago

„Comportament inacceptabil”: un avion de lupta chinez a lansat rachete de semnalizare pe traiectoria unui elicopter al marinei australiene

Premierul australian Anthony Albanese a denuntat marti Beijingului comportamentul "inacceptabil" al unui avion de lupta…

40 de minute ago

Judecatoarea din Suceava care le furniza informatii interlopilor se plange ca DIICOT i-ar fi incalcat intimitatea inregistrand-o cand se droga alaturi de acestia

Judecatoarea Ana Maria Chirila care vindea informatii interlopilor si a fost filmata in timp ce…

55 de minute ago

Un barbat a fost ucis de un tren de metrou in Madrid, dupa ce a coborat pe sine sa-si faca nevoile

Un barbat a fost ucis de un tren de metrou dupa ce a intrat pe…

O oră ago

A ramas iar fara vin? Dmitri Medvedev ameninta tarile occidentale cu atacuri nucleare asupra capitalelor lor, daca vor trimite trupe in Ucraina

Rusia va raspunde cu un atac nuclear asupra Londrei, Parisului si Washingtonului daca trupele occidentale…

O oră ago