politica

Cine il protejeaza pe dinozaur? CCR a amanat a cincea oara sesizarea privind alegerea lui Melescanu la sefia Senatului

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, joi, pentru data de 22 ianuarie pronuntarea privind sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Melescanu in functia de presedinte al Senatului, au precizat, oficiali ai CCR.

Pronuntarea a fost amanata si miercuri de CCR. Potrivit unor surse, decizia de reprogramare a venit pentru ca judecatorul Marian Enache nu a putut ajunge nici joi la sedinta Curtii din cauza unor probleme medicale. Enache a fost numit de PSD in CCR.

Sesizarea de neconstitutionalitate a dispozitiilor hotararii pentru alegerea presedintelui Senatului, formulata de 33 de senatori, a fost luata prima data in discutie in sedinta din data de 16 octombrie.

Pe 10 septembrie, Teodor Melescanu, de la ALDE, a fost ales, in plen, presedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, de la PNL, obtinand 59 de voturi.

Ulterior, liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, anunta ca mai multi parlamentari din Opozitie au semnat o sesizare catre CCR privind modul in care Melescanu a fost ales la conducerea Senatului, avand si sustinerea social-democratilor la acel moment.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago