politica

Cine l-a „razgandit” pe premier? Marcel Ciolacu anunta ca supermarketurile nu vor fi inchise in weekend: „Din toate semnalele primite, rezulta clar ca nu e oportun”

In deschiderea sedintei de guvern de astazi, premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca marile lanturi de magazine nu vor fi inchise in weekend, subliniind ca, „din toate semnalele primite din randul societatii, rezulta clar ca nu e oportun”.

„Vreau sa inchid un subiect care a provocat dezbatere publica: cel legat de programul magazinelor si inchiderea magazinelor la sfarsit de saptamana. Din toate semnalele primite din randul societatii, rezulta clar ca nu e oportun ca magazinele sa fie inchise in weekend. Din cate imi aduc aminte, au fost inchise piete in pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau sa va anunt ca nu mai suntem in acea etapa”, a afirmat premierul Ciolacu, citat de Mediafax.

Reamintim ca solicitarea de a inchide supermaketurile in weekend pentru incurajarea agentilor economici romanesti a venit, saptamana trecuta, de la proprietarii de mici magazine. Initial, premierul Ciolacu, un declarat sustinator a tot ce inseamna „economie nationala”, a spus ca ideea va fi analizata.

Ulterior, mici retaileri au anuntat ca de fapt inchiderea totala a marilor magazine in weekend nu se poate face  si au propus reducerea programului acestora pana la ora 13.00, justificand cu nevoia angajatilor din supermarketuri si malluri de a sta cu familiile lor.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

2 ore ago

Presshub: Centrala nucleara de la Cernobil: 38 de ani de la accident si 2 ani de la deocupare

Acum treizeci si opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleara de…

O oră ago