politica

PUZ-urile tuturor sectoarelor Capitalei, anulate sau suspendate. Nicusor Dan acuza ca la mijloc este o afacere de coruptie de „miliarde de euro”, fiind implicata „mafia imobiliara, in complicitate cu politicieni”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat joi ca in momentul acesta sunt anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 si 6 si cele de la Sectoarele 2 si 4, incepand de luni, sunt din nou suspendate, aratand ca este o afacere de coruptie de cateva miliarde de euro.

”Noi am avut sase PUZ-uri de sector, cate unul pentru fiecare sector, in momentul acesta, avem anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 si 6 si cele de la Sectoarele 2 si 4, incepand de luni, sunt din nou suspendate, amandoua. Este cea mai mare afacere de coruptie a administratiei PSD 2016-2020, de departe. Parcul Verdi este o afacere de coruptie de 10 – 20 de milioane de euro. PUZ-urile de sector este o afacere de coruptie de cateva miliarde de euro. Adica PUZ-urile de la sectoarele 3, 4, 5, 6 au adus foloase necuvenite de cateva sute de milioane de euro, iar cele de la sectoarele 1 si 2, foloase necuvenite de miliarde de euro, pentru ca sunt zonele de nord”, a declarat Nicusor Dan, citat de news.ro.

Primarul Capitalei precizeaza ca ”este dezamagit ca institutiile statului nu au facut nimic in sensul asta, desi el, ca primar general, spune asta de ani de zile ba chiar a facut plangeri penale in sensul asta”. Primarul a facut declaratii in zona Bulevardului Metalurgiei, unde a aratat ca este ”o zona de 52 de hectare care in Planul Urbanistic general era prevazute ca sere”.

”Deci proprietarii acestor terenuri puteau sa cultive plante sau daca voiau, conform legii mediului, puteau sa schimbe destinatia si sa schimbe destinatia si sa transforme spatiul in spatiu verde, sau puteau sa vanda la un pret foarte mic catre autoritatea locala care sa sa faca aici un parc de 52 de hectare, Ce inseamna 52 de hectare? Cat Herastraul, fara apa. Au venit la Consiliul General si consilierii au votat, ne intrebam cum, si deodata valoarea terenurilor a crescut doar pentru cele 52 de hectare, la ochi, cu 200 de milioane de euro. Dintr-o ridicare de mana. Ce inseamna pentru Bucuresti asta? E imposibil sa gaseste o solutie de trafic pentru aceste blocuri care sunt unele in altele, vedeti ca nu avem nici trotuare pe care oamenii sa mearga. Daca am fi venit la ora 7.00 sau 8.00 oamenii petrec zeci de minute sa iasa din acest cartier pentru ca nu exista solutii” a precizat Nicusor Dan.

”Asta inseamna mafia mobiliara, in complicitate cu politicieni si de la nivel local si central, care pentru interesul lor privat, peste sute de miliarde de euro pun in paranteza interesul nostru public de a trai confortabil in orasul asta”, a mai declarat primarul.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Recent Posts

Die Welt: Rusia si Ucraina au fost la un pas de a ajunge la un acord de pace, in primavara lui 2022

Publicatia germana Die Welt scrie ca un acord de pace ar fi putut fi semnat la…

12 minute ago

Ceasul de aur purtat de cel mai bogat pasager de la bordul Titanicului va fi vandut la licitatie

Un ceas de aur purtat de John Jacob Astor IV, membru al bogatei familii Astor…

18 minute ago

Aventurile velierului Belem, nava monument national care va aduce flacara olimpica in Franta

Misiunea de a transporta flacara olimpica din Grecia in Franta a fost incredintata velierului Belem,…

42 de minute ago

Nou record mondial: un barbat din Ghana a imbratisat 1.123 de copaci intr-o ora, pentru a creste constientizarea protejarii mediului

Un barbat din Ghana care studiaza silvicultura in statul american Alabama a stabilit un record…

42 de minute ago

Nou scandal de proportii la AUR: candidatul la primaria sectorului 6 si-a dat demisia din partid si afirma ca „AUR e o iluzie dirijata de un Gunoi!”

Desemnat in luna martie de AUR drept candidat la Primaria Sectorului 6, Valentin Florea si-a…

O oră ago

Puiul de orca ramas captiv intr-o laguna de langa insula Vancouver este in sfarsit liber

Un pui de orca ramas blocat intr-o laguna de langa insula Vancouver timp de mai…

2 ore ago