externe

Cine l-a turnat islamistilor pe profesorul francez: „Acest bandit nu trebuie sa ii mai educe pe copiii nostri”

Alte cinci noi persoane au fost arestate in noaptea de vineri spre sambata dupa decapitarea unui profesor de istorie in apropierea unui colegiu dintr-o suburbie vestica a Parisului, ridicand la noua numarul persoanelor retinute in acest dosar, informeaza AFP, citand o sursa judiciara. Numele profesorului este Samuel Paty, el avea 47 de ani

Printre cele cinci persoane figureaza doi parinti musulmani ai unui elev de la colegiul din Conflans-Sainte-Honorine, unde lucra victima. Aceste persoane avusesera un diferend cu profesorul in legatura cu caricaturile profetului Mahomed pe care acesta le aratase in clasa.

Cei doi parinti au realizat un videoclip in care l-au catalogat drept „bandit” pe profesor. Videoclipul a fost apoi distribuit pe retelele de socializare de catre moschee.

Profesorul ii invitase pe elevii care sunt musulamni sa iasa din clasa pentru ca urma sa prezinte caricaturile cu Mohamed din Charlie Hebdo in cadrul unei lectii despre libertatea de expresie. Un copil a ramas din greseala in clasa si apoi le-a spus parintilor musulmani ce a vazut. Acestia au facut apoi plangere impotriva profesorului la conducerea scolii.

Brahim Chnina, unul dintre parintii musulmani, a postat un clip pe Twitter in care l-a catalogat drept „bandit” pe profesorul de istorie: „Ce mesaj a dorit sa le transmita copiilor? De ce un profesor de istorie s-a comportata astfel in fata unui copil de 13 ani? Acest bandit nu ar trebui sa mai ramana in sistemul educational ca sa ii educe pe copiii nostri. Ar trebui sa se educe pe sine”.

Trei persoane din anturajul nefamilial al asasinului au fost de asemenea retinute.

Alte patru persoane, intre care un minor, care fac parte din anturajul familiei suspectului, fusesera arestate anterior la Evreux (nord-vest).

Identitatea atacatorului, asupra caruia s-a gasit un act de identitate, a fost confirmata de anchetatori, potrivit sursei judiciare. Acesta ar fi un cecen rus de 18 ani, nascut la Moscova.

El era cunoscut pentru antecedente de drept comun, dar dispunea de un cazier curat si nu era cunoscut ca extremist.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

18 minute ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

3 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

22 de minute ago

Violente ale politiei la Tbilisi, un europarlamentar cere retragerea statutului Georgiei de candidat la aderarea la UE

Dupa folosirea violentei de catre fortele de securitate din Tbilisi la un miting impotriva legii…

3 minute ago

„Pravda”, reteaua de dezinformare a Rusiei, „se extinde” in Europa in ciuda eforturilor de a o opri. Site-uri in 19 tari UE, „sute de articole pe ora”

Pravda, o retea de dezinformare controlatat de Moscova isi extinde influenta in UE, relateaza Euronews.…

2 ore ago