politica

Ciolos, reactie dura dupa noua decizie a BEC Dambovita: „Sunt atat de disperati incat ne-ar scoate in afara legii daca ar putea”

Dacian Ciolos reactioneaza dur dupa ce Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) Dambovita a decis sa interzica USR sa-si foloseasca si pancartele cu „Fara penali in functii publice”, „Fara pensii speciale”, „Cetatenie digitala”, „Impadurim Romania si combatem taierile ilegale prin DNA-ul Padurilor”.

„Am crezut ca fac atac de panica doar atunci cand aud de hotie. Stiti voi, chiar si cei mai relaxati hoti tresar cand aud cheia in yala sau cand rasuna sirena politiei prin cartier. Dar uite ca, de fapt, le stam ca un ghimpe in coaste si au cerut sa ni se interzica si programul de guvernare, dupa ce au mers la tribunal cu sloganul nostru. Nu ma mira, doar nu ne asteptam sa vina si sa ne ceara noua, tuturor, scuze pentru 30 de ani de neimpliniri si haos. Acum, cand societatea a dat o miscare politica nascuta din furia acumulata de cetateni, fac tot ceea ce stiu ei sa faca. Sa unelteasca, sa minta si sa insele, poate scapa din nou la borcanul cu miere. Mai e putin pana la votul din decembrie, cand avem sansa reala de a scapa de ei pe bune, de a-i scoate din viata politica. Pana atunci, nu uitati ca o Romanie vie e o Romanie fara hotie.

Sunt atat de disperati incat ne-ar scoate in afara legii daca ar putea, doar pentru ca indraznim sa ne gandim ca am putea ajunge in Parlament cu proiecte precum: Fara penali in functii publice, fara pensii speciale si imunitate, fara paduri furate. Dar noi, impreuna, vom ajunge la guvernare cu sustinerea voastra, cu votul vostru”, a scris Ciolos pe Facebook.

La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) Dambovita a interzis sambata Aliantei USR-PLUS si folosirea pancartelor prin care sustinatorii nostri prezinta angajamentele din programul de guvernare precum „Fara penali in functii publice”, „Fara pensii speciale”, „Cetatenie digitala”, „Impadurim Romania si combatem taierile ilegale prin DNA-ul Padurilor”, transmite Alianta intr-un comunicat de presa.

„Aceasta modalitate de prezentare a programului Aliantei respecta regulile de distantare sanitare necesare in pandemie si a fost aleasa pentru siguranta cetatenilor si a colegilor nostri. Decizia de azi urmeaza celei de interzicere a mesajului – O Romanie fara hotie”, arata reprezentantii Aliantei intr-un comunicat de presa.

Alianta USR PLUS considera ca pancartele folosite de sustinatori nu se incadreaza in definitia legii invocate de PSD in plangerea catre BEC Dambovita pentru ca nu se refera direct la un candidat si nici nu sunt inscriptionate cu sigla organizatiei noastre, mai transmite sursa citata

Si aceasta decizie va fi contestata la BEC, mai spune Alianta.

Biroul Electoral de Circumscriptie Dambovita a admis joi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovarii sloganului „O Romanie fara hotie” al Aliantei USR-PLUS pe motiv de „defaimare”. Alianta a precizat ca sloganul „nu vizeaza persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care isi are ecou atat in Constitutie cat si in legislatia penala”. Acestia vor contesta la BEC decizia BEJ Dambovita.

Presedintele BEC Dambovita este judecatorul Dragos Popoiag. Acesta semna, in martie 2019, o scrisoare de condamnare a lui Cristi Danilet si de desolidarizare fata de magistratii care protestau fata de masacrarea legilor justitie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

8 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

8 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

9 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

8 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

17 ore ago