politica

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu din cursa pentru Primaria Capitalei si daca nu se va gasi un alt candidat comun cu PSD, atunci liberalii vor avea propriul candidat.

Intrebat la Digi 24 in legatura cu faptul ca electoratul PSD ar fi de acord cu sustinerea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, Nicolae Ciuca a replicat: „electoratul nostru nu este”.

De asemenea, liderului PNL i-a fost adresata si intrebarea ce va face PNL daca se va retrage sau va fi retras Catalin Cirstoiu. „Avem planul B, avem planul C, cat de mult as dori eu acuma sa devoalez un plan, nu o fac. Dar, daca va fi nevoie, Partidul National Liberal, intr-o situatie de extrema urgenta, ca sa folosesc aceasta sintagma, va avea propriul candidat. Nu este o problema. Avem resursa umana sa identificam acel candidat care va candida din partea Partidului National Liberal, repet, in extrema urgenta”, a raspuns Nicolae Ciuca.

El a mai spus ca daca se va identifica un alt candidat comun din afara celor doua partide – PSD si PNL, e posibil sa fie luata o decizie in acest sens.

Liderul liberal a fost intrebat si despre faptul ca PSD ar avea acum doua variante pentru candidatura la Primaria Capitalei – Cristian Popescu Piedone sau Robert Negoita, iar Nicolae Ciuca a raspuns ca PNL va desemna un candidat numai dupa o analiza in Biroul Politic National al partidului.

Totodata, Ciuca a subliniat ca liberalii nu-l sprijina pe Nicusor Dan pentru Primaria Capitalei deoarece PNL este intr-o alianta electorala si „ar fi absolut de neinteles” o astfel de optiune, atat timp cat actualul primar al Bucurestiului nu vrea sa fie membru al PNL.

„De ce nu este Nicusor Dan? Pentru ca Partidul National Liberal, atat timp cat este intr-o coalitie de guvernare, a reusit sa determine o alianta electorala pentru europarlamentare si pentru o mica parte din filialele din judetele unde avem aliante electorale locale, ar fi absolut de neinteles, atat timp cat Nicusor Dan nu vrea sa fie membru al Partidului National Liberal, sa avem aceasta alunecare catre relevanta candidaturii sale pentru Primaria Municipiului Bucuresti”, a mai explicat liderul PNL, citat de Agerpres.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

7 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

7 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

7 ore ago

Politicienii germani cer ca apelurile pentru introducerea legii Sharia in Germania sa fie pedepsite cu inchisoarea si cu retragerea cetateniei

Un politician bavarez a cerut, miercuri, pedepse mai dure pentru cei care pledeaza ca Germania…

8 ore ago

Marea Britanie: Un adolescent de 17 ani a fost retinut pentru tentativa de omor dupa ce a ranit trei persoane

Un adolescent in varsta de 17 ani a fost retinut, miercuri, pentru tentativa de omor,…

8 ore ago

Al doilea incident intr-o luna: Doi pasageri de pe o nava de croaziera care au intarziat la imbarcare au fost lasati in Spania

La o luna dupa ce opt pasageri ai Norwegian Cruise Line au ratat imbarcarea pe…

8 ore ago