politica

Criminalul Ion Iliescu a implinit 90 de ani. Si se simte bine: „Ma simt ca in plina tinerete”

​Fostul presedinte Ion Iliescu, care astazi a implinit 90 de ani, spune ca nu se mai simte ca la 19 ani, dar „deocamdata” capul il are „intreg”.

Fostul presedinte a declarat pentru Mediafax ca isi petrece ziua de nastere alaturi de sotie.

„Ca la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e… Se aduna multe. Dar deocamdata, capul e intreg.(…) (Petrec – n.red.) cu sotia, nu facem nimic deosebit, dar raspund la telefoane. M-au sunat multi cunoscuti, si mai din tinerete, si mai din perioada de dupa Revolutie”, a spus Ion Iliescu.

„Va multumesc pentru urari. Ma simt ca la 90 de ani, in plina tinerete. Petrec in familie, pasnic, pentru ca si sotia e nascuta pe 4 martie”, a spus Iliescu apoi la Romania TV.

Ultima apartie publica a lui Ion Iliescu a fost in martie 2017, cand s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori in dosarul Revolutiei, in care a fost trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii. De asemenea, Iliescu a fost trimis in judecata si in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, tot pentru infractiuni contra umanitatii.

La alegerile din 2019 fostul presedinte al PSD a votat cu urna mobila.

In ultimii ani, el a fost spitalizat de cateva ori, ultima data in iunie 2019. La inceputul lunii aprilie, el a fost operat de „ericardita lichidiana – tamponada cardiaca”, la Institutul C.C. Iliescu din Capitala. Fostul presedinte a mai fost operat la inima, fiindu-i montate cateva stenturi, una dintre operatii fiind facuta la Paris in 2007.

Desi nu a mai avut aparitii publice, Ion Iliescu a mai avut reactii in spatiul public, ultima dintre ele fiind in 30 decembrie 2019. Atunci, el a reactionat fata de decizia Guvernului de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane, condus de el. El declara pentru Mediafax ca este ”o porcarie inadmisibila” si ca nu intelege motivatia demersului.

Tot in decembrie 2019, Iliescu a reactionat pe blogul sau, dupa ce Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru in Guvernul provizoriu Petre Roman si trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii in dosarul Revolutiei, a fost lovit de protestatari cu o carja la Troita de la Universitate, unde venise sa depuna o coroana de flori. Ion Iliescu a comentat atunci ca unul dintre sloganurile Revolutiei a fost ”Fara violenta!”, adaugand ca cele intamplate arata ca nici dupa trei decenii reconcilierea nu este posibila.

Din decembrie 1989, Ion Iliescu a condus FSN, transformat ulterior in PDSR si PSD. El a condus statul roman ca presedinte al CFSN si CPUN pana la alegerile din mai 1990, cand a fost ales presedinte al Romaniei. Ulterior, a mai avut doua mandate de presedinte, intre 1992-1996 si 2000-2004.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: ion iliescu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

9 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

9 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

12 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

9 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

9 ore ago