politica

Cristian Diaconescu solicita MAE sa aiba o reactie dura fata de afirmatiile „revizioniste” ale presedintelui Ungariei: „Ungaria profita de fiecare eveniment international pentru a redeschide subiectul Trianon”

Liderul PMP Cristian Diaconescu a solicitat Ministerului Afacerilor Externe sa aiba un raspuns diplomatic corespunzator la afirmatiile presedintelui ungar Janos Ader care a spus, la Kiev cu ocazia lansarii Platformei Crimeea, ca intelege drama Ucrainei intr-un context „similar” celui prin care a trecut Ungaria, dupa Tratatul de la Trianon.

„Presedintele Ianos Ader a declarat la Kiev, cu ocazia lansarii Platformei Crimeea, ca intelege drama Ucrainei intr-un context «similar» celui prin care a trecut Ungaria, dupa Tratatul de la Trianon.

O manifestare directa, fatisa de politica revizionista, exprimata permanent in ultimii ani si care devine, deja, inadecvata in lumea occidentala”, a afirmat Cristian Diaconescu potrivit unei postari de marti pe pagina de Facebook a PMP.

PMP considera ca Romania are obligatia de a reactiona la astfel de afirmatii si sa respinga, hotarat, aceste comparatii nefericite, a adaugat el.

„Este, mai mult decat evident, ca Ungaria profita de fiecare eveniment international pentru a redeschide subiectul Trianon, desi Europa are acum o cu alta constructie politica, Uniunea Europeana, fara imperii, fara «inchisoarea popoarelor», fara asuprirea unor natii. Avand in vedere nivelul ridicat institutional si cadrul international in care s-au facut aceste afirmatii, PMP considera ca Ungaria are obligatia de a prezenta explicatii la un nivel diplomatic corespunzator”, a completat Diaconescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

17 minute ago

Argentina, paralizata de o greva generala de 24 de ore, declansata ca protest fata de masurile de austeritate ale presedintelui Milei

Cele mai mari sindicate argentiniene au lansat una dintre cele mai aprige provocari la adresa…

47 de minute ago

Primii pilotii ucraineni care au terminat antrenamentul pentru F-16 se intorc acasa. In curand vor veni si avioanele

Purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene Ucrainene a anuntat ca unii dintre pilotii ucraineni au…

55 de minute ago

Politicienii germani iau in calcul restabilirea serviciului militar obligatoriu: „Ar trebui sa revenim la asta”

In Germania ia amploare o discutie cu privire la posibila reluare a recrutarii tinerilor in…

O oră ago