news

CSM a decis cine va fi interimar in functia de procuror-general. Este unul dintre apropiatii lui Augustin Lazar

Surse judiciare citate de g4media.ro anunta ca Sectia pentru procurori a CSM a decis ca Bogdan Licu sa preia functia de procuror general interimar pentru o perioada de doua luni.

Licu este in prezent adjunctul procurorului general.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Administratia Prezidentiala.

Augustin Lazar a fost eliberat din functie ca urmare a pensionarii incepand cu 27 aprilie.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusa de Augustin Lazar, dupa ce ordinea de zi a sedintei a fost completata cu aceasta solicitare.

Lazar a depus cerere de pensionare, in conditiile in care mandatul sau de procuror general se incheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, insa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat in presa ca a refuzat eliberarea conditionata a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea cand era membru in Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazar a sustinut ca nu stia daca dosarele luate in discutie in Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor detinuti politici, insa si-a cerut „scuze institutionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: bogdan licu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

12 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

12 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

12 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

12 ore ago