politica

Dancila incearca sa starneasca ura in Diaspora impotriva lui Iohannis: „Din cauza lui nu am putut sa dam ordonanta in legatura cu votul prin corespondenta”

Premierul Viorica Dancila a sustinut joi ca nu a putut sa prelungeasca termenul de inscriere in registrul electoral a romanilor din diaspora din cauza ca Iohannis nu a acceptat nici pana acum sa-i aprobe ministrii interimari.

„Trebuia sa avem sedinta de guvern, trebuia sa avem pe agenda o ordonanta prin care prelungeam termenul de inscriere in registrul electoral a romanilor din diaspora, pentru votul prin corespondenta. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot astepta. Aceasta blocare a insemnat ca tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie sa ducem saptamana viitoare”, a sustinut Dancila, joi, la Mioveni.

Ea a adaugat ca a sesizat deja CCR.

„Am sesizat, am trimis catre Curtea Constitutionala, daca domnia sa va veni cu propunerea pentru ministri interimari, o parte din sesizare nu-si va mai avea obiect. Dar noi in sesizare am vorbit si despre cele cinci propuneri de ministri PSD, pentru ca inca nu avem o motivatie pentru respingere. Eu cred ca ar trebui sa vedem aceasta sesizare catre CCR si ca un mijloc de a avea niste reguli pentru viitor, a stabili niste reguli. Pentru ca eu cred ca, dincolo de lupta politica, nu e nevoie si nu e oportun sa blocam activitatea Guvernului, avand in vedere ca sunt proiecte pe care le facem pentru cetateni”, a mai spus Dancila.

Dancila a afirmat ca asteapta ca presedintele Klaus Iohannis sa vina cu o decizie in ceea ce priveste numirea ministrilor interimari.

„Nu am mai discutat cu domnul presedinte Iohannis, ultima discutie am avut-o cand v-am spus. Am vazut reactia domnului presedinte, astept ca domnul presedinte sa vina cu o decizie care sa arate ca vrea o Romanie normala, o Romanie in care Guvernul functioneaza asa cum ar trebui”, a declarat premierul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trei romani, arestati in Franta dupa ce au furat bunuri in valoare de 175.000 de euro din mai multe cimitire

Trei cetateni romani au fost arestati in Franta, fiind acuzati ca au jefuit zeci de…

5 secunde ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

2 ore ago

Polonia intentioneaza sa mineze granita cu Rusia si Belarus, pentru a descuraja o eventuala agresiune din partea acestor tari

Waldemar Skrzypczak, fost comandant al armatei poloneze si fost ministru adjunct al apararii nationale, a…

44 de minute ago

Rascoala a ambasadorilor Georgiei contra propriului guvern: „Viraj antioccidental al tarii, contravine intereselor nationale si Constitutiei”

Diplomatii georgieni au emis o declaratie in care afirma ca decizia partidului de guvernamant "Visul…

41 de minute ago

Protestatarii anti-Israel au arborat steagul palestinian in locul drapelului american, la Universitatea Harvard – VIDEO

Protestatarii anti-israelieni de la Universitatea Harvard au arborat un steag palestinian intr-un loc rezervat de…

29 de minute ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

56 de minute ago