externe

Danemarca le trimite ucrainenilor instructori pentru a-i invata tehnici de „lupta urbana”. 130 de instructori danezi sunt implicati in acest proiect

Danemarca va trimite instructori militari in Marea Britanie pentru a antrena soldati ucraineni si, de asemenea, are in vedere sa pregateasca ofiteri ucraineni in Danemarca, a anuntat ministrul apararii danez Morten Bodskov intr-un interviu publicat miercuri de cotidianul Jyllands-Posten, transmite Reuters.

Interviul precede o conferinta care incepe joi la Copenhaga, unde ministrii apararii britanic, danez si ucrainean vor discuta despre sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, printre care pregatire militara, operatiuni de deminare si livrari de arme.

”In viitorul apropiat, Danemarca trimite 130 de instructori militari la un proiect de pregatire britanic”, a afirmat Bodskov.

El a declarat pentru publicatia Jyllands-Posten ca instructorii vor furniza pregatire militara de baza, inclusiv pentru lupta urbana si operatiuni tactice, pentru soldati ucraineni fara nicio experienta militara sau cu experienta limitata.

In plus, Danemarca va antrena personal militar ucrainean pe teritoriul danez, a adaugat demnitarul danez, care a adaugat ca primul pas va fi instruirea de ofiteri.

Pe 24 februarie, Rusia a declansat o agresiune militara nejustificata si neprovocata impotriva Ucrainei. Moscova afirma constant ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

2 ore ago

Iar scandal in Parlament, un ales a capturat microfonul Camerei Deputatilor: „Nu stati cu fundul la sala” – Video

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, cu 20 de minute mai…

43 de minute ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

2 ore ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

2 ore ago