externe

De neconceput in Romania. O lesbiana devine purtatoare de cuvant a Casei Albe. Are o fiica impreuna cu o jurnalista CNN

Presedintele american, Joe Biden, a anuntat joi ca a ales-o pe Karine Jean-Pierre ca viitoarea purtatoare de cuvant a Casei Albe, atribuind pentru prima data acest post extrem de expus unei femei de culoare si lesbiana declarata, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Ea o va inlocui pe Jen Psaki, a carei adjuncta a fost pana in prezent, cu incepere de la 13 mai, potrivit unui comunicat al Casei Albe in care Joe Biden s-a declarat „mandru” de aceasta numire.

Presedintele a laudat, de asemenea, „experienta, talentul si onestitatea” viitoarei sale purtatoare de cuvant.

„Va fi prima femeie de culoare LGBTQ+ declarata” in acest post, a scris pe Twitter, la randul ei, Jen Psaki care a facut cunoscut inca de la inceput ca va preda stafeta, adaugand: „Ea va da voce multor persoane si le va permite multora sa aiba vise mari”.

Potrivit presei americane, purtatoarea de cuvant in functie se va alatura canalului MSNBC, de orientare progresista.

Karine Jean-Pierre, 44 de ani, este prima femeie de culoare care a preluat rolul de „Press Secretary”. Aceasta vorbitoare de franceza, care traieste impreuna cu o jurnalista de la CNN, cu care are o fiica, devine si prima lesbiana care isi asuma aceasta functie extraordinar de expusa.

Inaintea ei, doar o singura femeie de culoare, Judy Smith, a fost purtatoare de cuvant adjuncta a Casei Albe sub presedintia lui George H.W. Bush, in 1991.

Nascuta in Martinica din parinti haitieni care au emigrat apoi in Statele Unite, ea a lucrat la cele doua campanii ale lui Barack Obama (2008 si 2012), apoi cea a lui Joe Biden in 2020 inainte de a se alatura echipei sale la Casa Alba.

Absolventa a prestigioasei Universitati Columbia inainte de a intra in lumea asociatiilor si a politicii, Karine Jean-Pierre a explicat adeseori ca mediul familial, emblematic pentru „visul american”, a fost un factor determinant in cariera sa.

Ea a crescut la New York, unde tatal ei a lucrat ca sofer de taxi, iar mama ei ca ingrijitoare la domiciliu.

„Sunt tot ceea ce Donald Trump uraste”, a explicat ea in 2018 intr-un videoclip pentru MoveOn, organizatie al carei lider a fost candva.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

4 minute ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

3 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

3 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

12 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

13 ore ago