Categories: politica

Deputatul Niculae Mircovici, condamnat definitiv la sase luni inchisoare cu suspendare

Deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgare din Banat – Romania, a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Un complet de cinci judecatori de la Curtea suprema i-a respins lui Niculae Mircovici apelul si a mentinut decizia instantei de fond din 11 decembrie 2014, prin care deputatul a fost condamnat pentru conflict de interese.

Niculae Mircovici a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General in martie 2014, ancheta fiind deschisa in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, Niculae Mircovici a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca in baza caruia sotia sa a fost angajata in perioada 5 ianuarie 2009 — 15 iunie 2010 in functia de referent in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 35, Timis.

De asemenea, Niculae Mircovici a incalcat dispozitiile art. 253 (1) din Codul Penal al Romaniei, intrucat a avizat contractul individual de munca incheiat de sotia sa cu Camera Deputatilor, decizie in urma careia sotia a realizat un venit net in suma totala de 20.387 lei.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

2 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

2 ore ago

Atac armat la o moschee din Afganistan. Cel putin cinci persoane au fost ucise, printre care o femeie si un copil

Mai multi indivizi inarmati au atacat o moschee din provincia Herat, vestul Afganistanului, luni seara,…

2 ore ago

Filipine acuza China ca i-a avariat doua nave in zona disputatului atol Scarborough

Filipine a acuzat marti paza de coasta chineza de hartuirea si de avarierea a doua…

3 ore ago

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

2 ore ago