analize

Deutsche Welle, despre „cataclismul romanesc”: „Vinovatii vor trebui alungati, iar apoi pedepsiti pentru pagubele provocate”

Deutsche Welle publica o analiza foarte taioasa privind situatia politica din Romania dupa ce Uniunea Europeana a sanctionat dur, prin rezolutia din Parlamentul European si prin Raportul MCV, atacurile furbunde ale Regimului Dragnea la adresa statului de drept.

„Romania insa a fost lasata, din pacate, de prea multa vreme, pe mana unei monumentale nesimtiri. Si-a pierdut, prin urmare, conditia de stat normal”, scrie DW, comentand lipsa oricarei demisii la Bucuresti in urma celor doua documente adoptate de UE.

Iata un pasaj relevant din analiza DW.

„In orice stat european normal toate aceste voturi de blam, de o multime, amploare, forta si duritate socante si fara precedent, ar fi culminat cu o rapida demisie in bloc a celor responsabili, incepand cu Liviu Dragnea si terminand cu doamne ca Viorica Dancila si Carmen Dan.

Romania insa a fost lasata, din pacate, de prea multa vreme, pe mana unei monumentale nesimtiri. Si-a pierdut, prin urmare, conditia de stat normal. Caci lumea buna, occidentala, a avut timp sa se ocupe de cate in luna si in stele, in speta mai ales de Trump, de populism si de fantasmagorii universaliste, ca si de himera unei armate europene, de care cat timp exista NATO n-are nevoie nimeni, in afara de antiamericani. Numai de ranile purulente provocate Comunitatii, democratiilor europene si statului de drept romanesc de catre regimul Dragnea n-a fost, culmea, timp mai deloc.

Chiar si acum, cand Comisia Europeana si Parlamentul European par in sfarsit sa fi gasit vremea necesara sa se ocupe de cataclismul romanesc, presa occidentala are cu totul alte prioritati decat tematizarea intimidarilor strigatoare la cer la care autoritatile dragniote si avocatii marilor corupti ii supun pe ziaristii romani de investigatie. Si libertatea presei romanesti. De pilda pe a jurnalistilor de la Rise Project, amenintati de autoritati sub pretextul straveziu al protectiei datelor personale.

Dar, in fapt, ca sa opreasca „Teleormanleaks”. De net prea putin atentie s-au bucurat si revoltatoarele reactii ale responsabililor de la Bucuresti. Care, in loc sa-si asume ca, tradand interesele tarii, o imping spre jungla africana, ori braziliana, in fapt spre apocalipsa, ii acuza pe europarlamentarii care si-au probat patriotismul, sustinand rezolutia din PE, de o imaginara „tradare de tara”.

Iata ceea ce e bine sa li se repete fara incetare responsabililor damboviteni, pana cand, in fine, vor intelege. Sau vor fi fortati sa priceapa. Si anume ca, in Parlamentul European, ca si in sufletul natiunii proprii, nu romanii au fost condamnati. Dancila se insala de doua ori cand afirma ca e ”absolut regretabil ca s-au gasit europarlamentari romani care sa voteze impotriva Romaniei”. Ei nu in contra Romaniei au votat. Ci impotriva regimului Dragnea.

Regim care, desi suit trufas in copacul puterii romanesti, nu e catusi de putin identic cu tara si cu un neam prea indelung obidit pentru a nu fi ajutat acum sa-si recupereze libertatea, justitia si statul de drept. In grava eroare e doamna premier, alias Liviu Dragnea, un maestru al automagirii, si daca isi inchipuie ca romanii nu stiu ce anume e cu adevarat „absolut regretabil”. In speta, ca executivul Dragnea-Dancila inca mai face tara de ocara, insistand sa ramana la nefericitele ei butoane.

Vinovatii vor trebui alungati, iar apoi pedepsiti pentru pagublele provocate. Ceea ce, mai devreme sau mai tarziu, e cert ca se va intampla.

In acest scop insa, o spun din nou, e imperios ca opozitia si natiunea sa se uneasca inainte sa fie prea tarziu. 1 ianuarie 2019 bate la usa. Ar fi bine ca natiunea, transformata de PSDragnea in codasul celor europene, sa probeze ca poate conduce nu doar UE. Ci si, ca maestra a destinului ei, pe sine”, scrie Deutsche Welle.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Recent Posts

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

O oră ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

9 ore ago

Trofee de razboi germane, la Moscova: un tanc „Leopard” si o masina de lupta „Marder”, in expozitia pregatita pentru ziua de 9 mai

Armata rusa vrea sa isi demonstreze succesele obtinute in invazia Ucrainei cu o expozitie de…

9 ore ago

Lansarea lui Firea, stricata de protestatarul „Ceausescu”: „Domnul Ciolacu, va este rusine ca sunteti moldovean?”. Grup de aplaudaci adus din Voluntari – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, si-a inregistrat duminica oficial candidatura la Biroul Electoral…

5 ore ago

Ciolacu sustine acum ca este „moldovean”, la doua zile dupa ce s-a declarat „jignit” daca e facut moldovean

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut duminica, la un eveniment electoral, ca este "moldovean", in…

4 ore ago